Raspuštena kosa mnogima je jedna od najdražih opcija, ali isto tako, katkad nam na licu jednostavno smeta i tražimo načine kako je fiksirati. U tom kontekstu, uglavnom posežemo za najjednostavnijom opcijom, a to je stavljanje prednjih pramenova iza uha. Međutim, jeste li znali da postoje trikovi kako ovu frizuru učiniti postojanom tijekom cijelog dana?

Pletenica

Prva opcija koju možete isprobati uključuje odvajanje prednjih pramenova kose koje zatim ispletite u tanju pletenicu. Kao što je prikazano u videu, pletenice privežite na dnu tankom gumicom te jednostavno prebacite preko glave. Na ovaj način kosa će “poslušno” stajati iza uha, a vidljivi dijelovi pletenice dodatno će zaokružiti cijeli look.

@sabrinaannesocials diagnosed with the chronic habit of tucking my hair behind my ears😣😂 #hairhacks #hairtutorial #heatlesshairstyles ♬ Birds of a feather – 𝖒𝖊𝖌𝖆 𝖊𝖆𝖗𝖙𝖍𝖑𝖎𝖓𝖌

Trik s repom

Prvi korak je jedak kao i kod prethodne opcije, a to znači da morate odvojiti prednje pramenove i uredno iz začešljati. Međutim, predlažemo da uzmete deblje komade kose kako bi se frizura mogla bolje fiksirati. Nakon što ste taj dio riješili, ostatak kose privremeno vežite u punđu, a pramenove dobro počešljajte i zavežite u niski, čvrsti rep. I to je to, ostatak kose raspustite i uživajte u divnoj frizuri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by justine marjan (@justinemarjan)

Skrivene kečke

Ovaj trik uključuje svojevrsnu verziju hibridnih kečki, a sve što trebate napraviti jest izdvojiti prednje pramenove te slijediti korake iz videa kako bi vam bilo jasnije o čemu se radi. Naime, izdvojeni pramen kose zakačite za pramen kraj njega, a “spoj” zatim prekrijte gornjim slojem kose. Ovo je odlična opcija ako ne želite imati ništa iza glave, već “kosu iz uha” fiksirati na prednjoj strani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lina Noory (@linanoory)

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi, TikTok