Nakon odličnog singla “Raspadam”, IDEM je za prvi dan ljeta predstavio još jedan. “Jadanja” će napraviti korak bliže dugoočekivanom drugom studijskom albumu “CIAO”, koji je u planu za jesen.

“Kad me krene žvakat’ bediranje  vrijeme počne teći drugačije. Nekad pet minuta traje satima, a nekad je danas već jučer. I svjestan sam da je vani predivan dan i da bi vjerojatno najbolje za mene bilo da malo prozujim gradom i izluftam glavu, al’ nekad je to baš nemoguća misija. Pozdrav svima koji se muče sa sličnim tegobama. Glupo je, jadno je, jadni mi, al’ šta je, tu je. Držite se. :*“ – izjavio je uz novi singl IDEM. Kao i na prošloj pjesmi, “Jadanja” je napisao Antun Aleksa (IDEM), a za miks i master je bio zadužen Dominik Kisić, Snimatelj, režiser i montažer je bio Pavle Kocijaner, producent Lucian Mirdita, a njegov asistent Nikola Greiner.

IDEM će većinu ljeta provesti na turneji. Lipanj će ga odvesti na jarunsko jezero gdje se održava InMusic Festival (25. 6.) te dva dana kasnije na Velvet u Puntu. Srpanj zasad ima zapisane Regius X (13. 7.), Zlarin Street Music Festival (20. 7.), Cinehill (24. 7.) Rocklive u Koprivnici (25. 7.), Mudri Brk (26. 7.) i Grafiti na gradele (27. 7.).

Jedan je od headlinera Beata na moru 22. kolovoza, dva dana kasnije je u riječkoj Zvečci, a krajem kolovoza na Gradić festu u Novom Sadu (30. 8.) i UFO-u u Osijeku (31. 8.). U rujnu IDEM će nastupiti na SHIP-u, našoj najvećoj glazbenoj konferenciji i showcase okupljanju koje će se održati od 12. do 15. rujna 2024. godine.

“Jadanja” je zajedničko izdanje labela Mudri brk i Jeboton, a od danas je dostupan na svim streaming platformama.

I dok se album “CIAO” još priprema, debi “POYY” poživljava drugu mladost. Prvi kontingent vinila rasprodan je jako brzo, pa se uskoro očekuje druga tiraža koja će se u prodaji naći tijekom ljeta. A “Jadanja” poslušajte niže – i uživajte!

 

Foto: Marko Lopac