Zagonetni redatelj David Lynch udružio je snage sa svojom dugogodišnjom suradnicom, pjevačicom Chrystabell, na novom albumu nazvanom “Cellophane Memories”. Album će biti objavljen 2. kolovoza pod etiketom Sacred Bones, poznatom po podršci avangardnim umjetnicima poput SQÜRL-a Jima Jarmuscha, Caleba Landryja Jonesa i Johna Carpentera.

Lynch je nedavno u kratkom videozapisu najavio: “Ladies and gentlemen. Something is coming along for you to see and hear! And it will be coming along on June 5.” Ispostavilo se da je “nešto” glazbeni video za single “Sublime Eternal Love”, kojeg je Lynch režirao, a koji je dio novog albuma “Cellophane Memories”.

Prema priopćenju za medije, album će uhvatiti sanjiv osjećaj “usamljenosti i romantike”, karakterističan za sve Lynchove projekte. “Cellophane Memories” uključuje doprinose Chrystabell, Lyncha i pokojnog skladatelja Angela Badalamentija. Projekt je inspiriran Lynchovom vizijom koju je doživio tijekom noćne šetnje šumom, kada je vidio jarku svjetlost kako sja iznad reda drveća.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sacred Bones (@sacredbones)

Chrystabell je dodala da album sadrži “mnoga vrata koja su ostavljena otvorena za čuđenje, lutanje i gubljenje”.

“Cellophane Memories” je prvi Lynchov javni projekt nakon “Twin Peaksa: Povratak”, koji je završio 2017. godine na Showtimeu. Obožavatelji su nestrpljivo iščekivali detalje o Lynchovom novom projektu, a ovaj album obećava spoj njegovog prepoznatljivog stila s jedinstvenim glasom i interpretacijom Chrystabell.

Njihova prethodna suradnja u “Twin Peaks: The Return” pobrala je brojne pohvale, pa nije iznenađenje da su se ponovno udružili za ovaj glazbeni pothvat.

U nastavku pogledajte videospot za Sublime Eternal Love.