Vitamin C ima moćna antioksidativna svojstva i sposobnost poticanja proizvodnje kolagena, što ga čini ključnim sastojkom za njegu kože. Upravo zato, na vašoj polici vrlo vjerojatno već se nalazi bočica vitamina C, no kupujete li ga po prvi put ili trebate obnoviti zalihu – izdvojili smo nekoliko pristupačnih, a učinkovitih varijanti.

Kao što smo spomenuli, vitamin C je snažan antioksidans koji štiti kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, stimulira proizvodnju kolagena koji je odgovoran za čvrstoću i elastičnost kože, ujednačava ten i smanjuje hiperpigmentaciju, poboljšava hidrataciju kože, smanjuje upale i crvenilo te štiti od oštećenja sunčevih zraka. Međutim, bitno je znati da vitamin C nikako nije zamjena za kremu za sunčanje, već dodatna zaštita koja pomaže neutralizirati slobodne radikale štetnih UV zraka.

Kako koristiti vitamin C

Vitamin C dostupan je u različitim oblicima, uključujući serume, kreme i losione, no serumi su najkoncentriraniji i najdjelotvorniji oblik za direktnu primjenu na kožu. Vitamin C koristi se ujutro te se nanosi nakon čišćenja lica čistačem i prije kreme. Nanesite nekoliko kapi na dlanove i nježno utapkajte u lice te prilikom čuvanja seruma, pripazite da bude u tamnijoj prostoriji, odnosno da nije direktno izložen svjetlu. Također, ako tek krećete s korištenjem, proizvod postupno uvodite u rutinu kako bi se koža navikla i prilagodila.

Koji vitamin C odabrati?

Olivalov vitaminski serum C+ sadrži bogat spoj aktivnih sastojaka, smanjuje vidljivost hiperpigmentacije i mrlja, pruža snažan antioksidativni učinak te vraća prirodan mladenački sjaj koži. Također, serum dubinski hidratizira i dugoročno uravnotežuje razinu vlage u koži te je pogodan je za sve tipove, osobito mješovitu do masnu i dehidriranu kožu.

Isto tako, The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% na bazi vode s hijaluronskom kiselinom posvjetljuje i ujednačava ten lica, hidrira kožu i smanjuje znakove starenja poput umornog tonusa i tamnih mrlja. Serum ima blago granuliranu teksturu koja se brzo upija i može se razrijediti s uljima ili kremama.

Još jedan sjajan drogerijski proizvod jest i posvjetljujući serum protiv bora Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster. Naime, serum učinkovito usporava prve znakove starenja te umornom licu vraća vitalnost i elastičnost.

U nastavku potražite još nekoliko drogerijskih favorita!

Olival Vitaminski serum C+
The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%
Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster
CeraVe Skin Renewing Vitamin C Serum
Garnier Skin Naturals serum

Foto: Instagram / @katelyngray