U modernom užurbanom svijetu, pronalazak trenutaka za opuštanje postalo je neophodno za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja, a relaksirajuća kupka u kadi jedan je od najboljih načina za oslobađanje od stresa i napetosti.

Topla voda i umirujuća atmosfera mogu pomoći ne samo u opuštanju tijela i uma već i donijeti brojne zdravstvene koristi – uključujući poboljšanje cirkulacije, smanjenje upale i bolova u mišićima te hidraciju kože. Također, kupka može vašu kupaonicu transformirati u pravu spa zonu, a ima li bolje opcije za to kako provesti nedjelju od ove ideje?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOLLY LYLE (@_hollyt)

Za početak, važno je pripremiti kadu s toplom vodom koja je idealne temperature za opuštanje – oko 37-40 °C. Zatim odaberite dodatke za kupku, a mi predlažemo da to budu “bombice”, koje neodoljivo dobro mirišu te u tren ova vašu kadu pretvaraju u pjenušavu opuštajuću oazu. Kako bi atmosfera bila potpuna, možete zapaliti mirisne svijeće, pustiti opuštajuću glazbu i pripremiti najdraže štivo ili upaliti zanimljiv podcast.

Nakon kupke, osušite se i obavezno nanesite hidratantnu kremu da biste zadržali vlagu u koži, a zatim se prije spavanja opustite uz najdraži lagani snack i čaj.

Stoga, sviđa li vam se ovaj prijedlog, u nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih mirisnih “bombica” za kupku!

Douglas Collection Home Spa Mystery Of Hammam Fizzin Bath Cube (1,07 eura), Notino.hr/Greenum Watermelon (1,61 eura)
Douglas.hr/KYLIE SKIN Lavender Bath Bomb (11,27 eura), Luch kugla od grejpa i ruže (7 eura)
DM/Sun Kiss (2,30 eura)

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram, Notino, Douglas, Lush, DM