Ovaj recept pronašli smo na Instagram profilu @nurhkasim čije recepte obožavamo a ovaj je dovoljan za punjenje 3 prilično velika limuna (6 izdubljenih prepolovljenih limuna)!
Za sve one koji ne znaju, posset je britanski desert pomalo nalik pudingu ili panna cotti. Najčešće je aromatiziran limunom, no koristi se i drugo voće poput malina i jagoda. Osvježavajući je i fin i sjajan za jednostavan desert!
Sastojci
200 g vrhnja
75 g šećera (možete smanjiti na 50 g ako želite manje slatki desert)
25-30 g soka od limuna
1/2 žlice limunove korice
1 žličica vanilije
View this post on Instagram
Priprema
- U lonac dodajte vrhnje, šećer i koricu limuna. Pustite da lagano zakuha i kuhajte 3-4 minute. Pazi da nikad ne prokuha, samo krčka. Boja kreme će potamniti i postat će malo gušća.
- Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i vaniliju te promiješajte. Odmah ćete vidjeti da se zgusnuo.
- Smjesu procijedite kroz sito kako biste uklonili koricu limuna.
- Pustite da se ohladi minutu ili dvije. Napunite izdubljene limune i ostavite u hladnjaku 1-2 sata.