Zagrebački restoran Maredo Grill ugostit će chefa Stivena Vunića iz poznatog Kvarnerskog restorana Zijavica u utorak, 21.03. od 20 sati.
Stiven Vunić mlad je i ambiciozni chef, čovjek s vizijom. To su sasvim dobri preduvjeti za uspjeh, ali potreban je još koji sastojak za zaokruženu poslovnu priču. On je izuzetne stvari napravio već u svojoj ranoj dobi.
Otac mu se bavio ribarstvom pa je bilo sasvim logično da će riba biti okosnica njegove kuhinje jer je na tome odrastao. Kaže, to u njemu budi posebnu emociju i dalje energiju za dalje.
“Suvremena kvalitetna gastronomija je definitivno očuvanje namirnice te kuhanje vrlo čisto, jasno i s okusom. Mislim da trebamo početi slušati i gledati što imamo oko sebe i tome dati posebnu pažnju i da je onda uspjeh zagarantiran. Moramo se spustiti bliže zemlji”, smatra Stiven.
Priliku za uživanje u njegovim gastro kreacijama imate već ovog utorka, 21.03. od 20 sati u Maredo Grillu. Stiven je za ovu posebnu večeru pripremio 6 sljedova jela.
Večeru će započeti s iznenađenjem iz kuhinje posluženom uz Lanson Le Black Brut. Slijedi tartar od tune u listu blitve s hrenom i fermentiranim kozjim sirom uparen s Lagar de Pintos Albarino 2021. Sljedeće jelo sastoji se od usoljenih inćuna s pečenim porilukom kremom od češnjaka tostiranih lješnjaka posluženim uz Sivi pinot Erdoro 2021.
Treći slijed otvaraju posebno popularne pohane kuglice od bakalara sa salsom pomidora uparene s Grimaldom Bijelom, Matošević 2019. Slijedi ih sipa na brodetu, s pireom od dimljenog krumpira i ulje od bosiljka poslužena uz Macerator Galić 2015.
Peti slijed čini brancin s kremom od korabe i šparoge uparen s vinom Grk, Madirazza 2021. Večeru će zaokružiti desert kreiran od strane Tene Vunić skuta/med/rabarbara/lješnjak poslužen uz Traminac izborna berba Enjingi 2009.
Večeru ne možemo dočekati, a i vi možete biti dio nje! Rezervirajte svoja mjesta na 099 457 4000 jer broj mjesta je ograničen!
Tekst i fotografije: Promo