Šibenska Tvrđava kulture multimedijalnim vizualnim spektaklom sudjelovat će na ovogodišnjem zagrebačkom Festivalu svjetla koji će se na više lokacija u metropoli održavati od 15. do 19. ožujka.

Šibenska tvrđave kulture na Festivalu svjetla

Šibenik je grad bogate kulturno povijesne baštine i jedan od prvih gradova u svijetu koji je 1895. godine dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju što i danas inspirira tim Tvrđave kulture, a koji su se do sada dokazali kao oni koji koriste i eksperimentiraju s multimedijom i novim digitalnim, suvremenim rješenjima, posebno kada je riječ o interpretaciji baštine. Iza njih je mnogo produkcije različitih multimedijalnih i digitalnih sadržaja, a sada će u Zgarebu predstaviti vrlo zanimljiv i dinamičan sadržaj nastao kroz europski projekt obnove Tvrđave sv. Ivana, najveće kopnene šibenske tvrđave.

Riječ je o izuzetnom multimedijalnom umjetničkom sadržaju nastalom u suradnji s više renomiranih hrvatskih umjetnika kojim je šibenska Tvrđava sv. Ivana dobila u večernjim satima potpuno novu sliku i vizuru.

Ovo ljeto Šibenska Tvrđava kulture obilježava desetu koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila, simbolu grada koji je do sada ugostio više stotina događanja i postao mjesto nezaboravnih doživljaja za više stotina tisuća posjetitelja. U okviru njihovog gostovanja u Zagrebu na Festivalu svjetla Šibenik će dati i glazbeni pečat pa 19. ožujka u 21 sat na platou garaže Tuškanac uz vizualnu prezentaciju Tvrđave kulture svira bend Fogsellers, šibenski umjetnici koji će izvesti svoj glazbeni i vizualni spektakl “Sono koloro”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tvrđava sv. Mihovila (@stmichaels_fortress)

Fotografije: Šibenska Tvrđava kulture