Rijeka u travnju postaje bogatija za wine bistro Hidden, koji će otvoriti nagrađivani hrvatski kuhar Deni Srdoč
Ljubiteljima gastronomije Deni Srdoč dobro je poznat. Deni je jedini hrvatski chef koji je vlasnik Michelinove zvjezdice za čak dva restorana, a u travnju otvara novi wine bistro ‘Hidden’ u srcu Rijeke.
Deni je inače i glavni kuhar u restoranu Nebo, a otvaranjem bistroa Hidden poprimit će novu ulogu – onu vlasnika. Novi wine bistro zasigurno će doprinijeti gastronomskoj ponudi Rijeke. Trenutni plan je da restoran radi pet dana u tjednu, a moći će ugostiti pedesetak gostiju. Jako nas je zaintrigirao novi vinski bistro, pa smo porazgovarali smo s Denijem, a u nastavku pogledajte što nam je otkrio o novom bistrou, ulozi vlasnika i planiranom meniju za Hidden.
Kada se i kako javila ideja o otvaranju wine bistroa?
Kroz svoja putovanja sam se zaljubio u takve koncepte. Beč, Nica i Barcelona imaju super projekte na taj koncept. Dugo sam razmišljao o tome i svakako prostor u koji ulazim je nešto što je idealno za taj tip bistroa i tu više nije bilo previše razmišljanja.
Postoji li možda neka pozadina imena ‘Hidden’?
Naravno, dugo sam razmišljao o imenu i nikako da mi dođe nešto fora, a konstantno su mi ljudi govorili da je mjesto restorana malo zavučeno, da možda nije najbolja pozicija, pa je tako nastao Hidden kao skriven wine bistro.
Kako biste opisali svoj restoran nekome tko ga želi posjetiti, a nije upoznat s Vašim radom?
Ovaj Hidden wine bistro koncept je mjesta u kojemu gost može očekivati zabavnu atmosferu, opuštenu, ukusnu, zanimljivu hranu s prepoznatljivim namirnicama, ali drugačijim okusima te iskustvom osoblja u posluzi da mogu jako dobro objasniti vina, a i dati gostu dodatnu ugodnost da uživa u potpunosti.
Ako se ne varam, ovaj put nećete biti u ulozi glavnog kuhara, ali ćete i dalje biti prisutni i educirati osoblje. Veseli li Vas ta promjena uloge?
Tako je, glavni kuhar bit će Željko Vukičević koji dijeli moju ideologiju i strast prema ovome poslu. Ja ću svakako ostavljati svoj utisak u tome i biti dio toga tima, ali ne za šporetom nego u konceptualnom smislu. Ipak je to moj prvi solo projekt, tako da znate da ću biti posvećen i tome.
Možete li nam otkriti što sve možemo očekivati na meniju bistroa?
Još je sve to u izradi, ali bit će jako raznoliko i mijenjat će se kako sezona diktira. Bit će svačega pomalo, od cevichea, patea, marinadi, pa sve do pečenih patki, steakova, riba, ali sve uvijek na malo drugačiji način. Raznoliko svakako, a bit će vegetarijanskih, pa čak i veganskih opcija.