Otkako su ušle u svijet mainstream mode, moramo priznati da se ne možemo zasititi Veja tenisica. Često ih ističemo kao jedan od najkvalitetnijih modela koji je ikad ušetao u naše ormare, a sviđa nam se i održiva, etična i upcycling priča koja stoji iza njihove proizvodnje. U znaku Veja tenisica i jedne naročite boje bit će i nadolazeća jesen. Upoznajte Veja Urca model u ultimativnoj jesenskoj boji – Marsali.

Od 2005. Veja kreira tenisice na drugačiji način, kombinirajući u jednu priču društveno odgovorne projekte, načela ekonomske pravde i ekološke materijale. U proizvodnji Veja koristi brazilski i peruanski organski pamuk za platno i vezice, amazonsku gumu za potplate i razne inovativne materijale dobivene recikliranjem plastičnih boca i poliestera. Sve veći dio njihova asortimana je veganski, a primjera radi, materijal za hit model tenisica V-10 dobiven je preradom kokuruznog otpada. Zahvaljujući Veji sve više se priča o veganskoj koži kao alternativi onoj životinjskoj, pa nas veseli vidjeti na koje će sve načine ovaj brend inspirirati druge, ali i kroz koje će vrijeme sve svoje proizvode moći nazvati veganskima.

U međuvremenu, Veja nas nastavlja osvajati novim bojama. U fokus za jesen 2022. stavljen je lagano povišeni model Urca, koji dolazi u predivnoj boji vina po imenu Marsala. Čini se kao savršen dodatak ili detalj jesenskim kombinacijama, a k tome je napravljen od materijala koji je veganska alternativa pravoj koži, vrlo sličnog izgleda i izvrsne otpornosti. Više o njemu, cijeni i dostupnim veličinama doznajte u Veja webshopu.

Foto: Veja