Ako na navigaciji vidite da se približavate Matuljima, a htjeli biste nešto prizalogajiti, nemojte propustiti posjetiti ovu novootvorenu gostionu baziranu na pripremi jela od domaće peradi
Umjesto da posegnete za suhim sendvičem ili grickalicama, ako prolazite Učkom na putu ili povratku s mora, namjestite svoj Google Maps prema Zlatnom krilu, novoj gostioni čiji šarm interijera i ukusna, a lagana i raznolika hrana osiguravaju vam odlično provedenu pauzu za okrijepu od autoceste. I još su cijene pristupačne!
Osim što izgleda kao da ste na ručak skoknuli prijatelju ili rodbini, Zlatno krilo priprema i poslužuje jela od hrvatske peradi iz podnog uzgoja (piletina, puretina, pačetina) uz prilog domaćeg povrća lokalnih proizvođača. Njihova lagana hrana usavršava svoj prirodni okus na grilu na drveni ugljen istarskog proizvođača, u suvremenim fritezama s pročišćivačima ili u specijaliziranoj peći.
Sve meso prije termičke obrade tretirano je s posebnom pažnjom njihovog kuharskog tima i nema dodatnih aditiva i pojačivača okusa, a zanimljiv meni osmislio je poznati hrvatski chef Zdravko Tomšić.
Uz glavno jelo, ova gostiona ima i zadivljujuću vitrinu hladnih predjela, mesnih delicija, salata, grilanog i mariniranog povrća, sireva i džemova. U ponudi su i juha s domaćim njokima i domaći kolači.
Odlična je vijest i ta da se ova gostiona prilagodila trendovima, pa je Zlatno krilo tako prilagođen i vegetarijancima i veganima, koji će moći birati niz jela s povrćem, sjemenkama, orašastim plodovima i domaćom tjesteninom.
U bogatoj ponudi su i craft piva lokalnih prozvođača (ekološka istarska piva) te kućno vino (malvazija, merlot, frizzante).
Sve detalje ove simpatične gostione pronađite ovdje. Mi smo ih već zapisali za destinaciju prilikom prvog sljedećeg izleta prema Istri!