Stiglo je ljeto, kako kalendarski tako i po visokim temperaturama, a često se postavlja pitanje prilagodbe ljetne skincare rutine. Imamo par savjeta i prijedlog koraka, kao i odlične proizvode koji imaju našu preporuku!

Čim se prebacimo na ljetne haljine i kratke rukave, možemo vidjeti prva pitanja po forumima i na društvenim mrežama skincare entuzijastica – što je s kiselinama ljeti, koliko se zaista treba hidrirati, koja je SPF zaštita minimalna i kako prilagoditi rutinu morskim i sunčanim radostima. Stoga vam donosimo par tips&tricks koje možete uvrstiti u vlastitu, postojeću rutinu, a niže je i detaljan opis prema koracima za odličnu jutarnju i večernju rutinu!

Kvalitetna rutina primjenjiva je na sva godišnja doba

Da, dobro ste pročitali. Pravilni koraci, ispravno nanošenje proizvoda i zaštita od sunca su stavke koje svakako trebate imati i prije dolaska toplijih dana. Međutim, tek se krajem svibnja prisjetimo da bismo mogli zaštititi lice od sunčevih zraka, unatoč tome što na njega sustavno stavljamo razne agresivnije proizvode, poput retinola. Dakle, ako imate poprilično složenu rutinu, prvi vaš korak je vidjeti radite li sve ispravno i stavljate li SPF i tijekom jeseni te zime (nešto nižeg faktora, ako niste svjetlije puti). Onda, krenimo dalje.

SPF = Stvarno Presudan Faktor

Sunce više nije isto, što možemo ponajviše zahvaliti sebi samima i klimatskim promjenama. No čak su i naše bake i majke i prije 20 godina trebale stavljati zaštitu protiv UVA i UVB zračenja, jedino što tada nije bilo pristupa takvim informacijama koje bi im to osvijestile. Jest, sunce je dobro za nas, a visoki faktor zaštite to neće umanjiti. Pojedini dermatolozi reći će vam da doslovno ne biste trebali izlaziti iz kuće bez kreme za sunčanje, a minimalna je ona širokog spektra SPF 30, a ako se dulje izlažete suncu, 50+.  Iako je riječ o našem prvom savjetu, SPF je posljednji korak u rutini, a preporučuje se otprilike čajna žličica za lice i vrat. I da nanošenje obnavljate!

Zena u morskoj uvali

Podebljajte hidrataciju

Isto kao što ste i vi žedniji ljeti, vaša koža također vapi za malo osvježenja. Neovisno o tome hoćete li sa sobom nositi hidrataciju ili ćete uvesti gelastu hidratantnu kremu, ili pak nekad u rutinu uključiti i hydro ampulu, osvježite svoje lice kada osjetite da vam je potrebna hidracija.

Pojednostavite svoju rutinu

Ljeto je idealno za to da jedno uljno sredstvo za čišćenje promijenite u nježniju pjenastu opciju. Također, ako ste skloni aknama ili imate masnu kožu, izbjegavajte guste hidratantne kreme i ujutro ih potpuno zamijenite kombiniranim hidratantnim proizvodima skoro gelaste strukture, ili umjesto toga dodajte SPF kojem vjerujete.

Radite piling

Piling je odličan suputnik ljeti ako imate masnu ili kombiniranu kožu, stoga možete pilingirati kožu, dvaput, pa i triput tjedno. Koža će vam biti zahvalna!

Nema potrebe da se bojite vitamina C

Uz retinol i AHA i BHA kiseline, na crnoj listi se mnogima ljeti nađe i vitamin C. No njega je jako važno koristiti upravo tada! Sprječava hiperpigmentaciju, poboljšava izgled vidljivih bora i pomaže u proizvodnji kolagena. Smanjuje i crvenilo, a koža vam izgleda sjajnije i odmorno. Dovoljne su dvije-tri kapi! I da, ne morate se bojati niti AHA i BHA kiselina, ali prebacite ih za navečer kako biste maksimalno pojednostavili rutinu.

Koristite sunčane naočale i šešire

Osim što su odličan modni statement, štite nas od UV zračenja. Sunčane naočale, šeširi, marame, šilterice… Ukomponirajte ih u svoj look i izbjegavajte podnevno sunce. I držite se hlada!

Savjet plus!

Prijedlog jutarnje rutine

Prvi korak – nježno sredstvo za čišćenje 

Dr. Grandel Gentle Cleansing Foam

Dr. Grandel Gentle Cleansing Foam je nježna pjenica za čišćenje lica – za sve tipove kože, prilagođena i za osjetljivu kožu – ne sadrži ni boje ni parfeme te štiti prirodnu funciju barijere kože.

Drugi korak – navlažite lice maglicom ili sprejom za lice

Dr. Grandel Hyaluron Splash

Dr. Grandel Hyaluron Splash je must-have za ljeto. Zahvaljujući micro hijaluronu, riječ je o spreju koji će vam biti idealno osvježenje kad je to potrebno vašoj koži lica i tijela.

Treći korak – nanesite voljeni vitamin C serum, a ako vam je potrebno osvježenje, dodajte i hidrataciju

Dr Grandel Vitamin Infusion Serum

Dr. Grandel Vitamin Infusion Serum je predivne lagane teksture, a održava prirodnu toničnost kože, jača hidratantne i zaštitne mehanizme kože, pročišćava pore i ima matirajuće djelovanje. Rezultat je sjajna koža zaštićena od vanjskih stresora, a tu je i odličan miris koji može zahvaliti kompleksu cvijeta nara te ekstraktu manga.

Dr. Grandel Hydro Active Moisture Depot


Dr. Grandel Hydro Active Moisture Depot je magični hidratizirajući koncentrat koji smo imali priliku i recenzirati, a riječ je o jednom odličnom proizvodu s dugotrajnim učinkom zahvaljujući depot hijaluronu koji kožu čini glatkom i svježom, i to čini kako instantno, tako i kroz duže vremensko razdoblje.

Četvrti korak – krema za sunčanje 

Dr. Grandel Protection UV SPF 50 serum

Dr. Grandel Protection UV SPF 50 serum će vas razuvjeriti u poznati stereotip da su sve kreme s visokom zaštitom masne! Lagani i brzoupijajući zaštitni serum je inovativan i inteligentan način zaštite od UVA i UVB zračenja, a sadrži i vitamin E koji štiti kožu od slobodnih radikala.

Prijedlog večernje rutine

Prvi korak – očistite lice

Dr. Grandel Purigel

Dr. Grandel Purigel Gel je kao osmišljen za ljetnu rutinu. U kombinaciji s vodom, ovaj se blagi gel mijenja u mekanu pjenu koja izgleda poput oblačića i uklanja čestice prašine, kao i šminku.

Drugi korak – tonik za lice

Dr. Grandel Fresh Tonic

Dr. Grandel Fresh Tonic osvježavajući baktericidni tonik za čišćenje lica, vrata i dekoltea s alkoholom koji je odličan za dane kada vaša koža treba double cleansing. Duboko pročišćava pore i pruža osjećaj svježine, a matira i ten s blagim voćnim kiselinama. Neće vam dati niti osjećaj zatezanja, već od ovog tonika možete očekivati samo duboki osjećaj svježine.

Treći korak (dvaput tjedno) – nježan piling lica

Dr. Grandel Ferment Peeling

Dr. Grandel Ferment Peeling je izrazito blag enzimski piling koji će duboko pročistiti vaše pore i dati ujednačen ten. Zanimljive je i teksture, naime, prah enzima iz papaje se u kontaktu s vodom pretvara u pjenicu koja onda uspješno uklanja mrtve stanice kože. Za osobe sa suhom ili osjetljivom kožom koja bježi od pilinga, ovo je odličan proizvod i za vas!

Četvrti korak – večernja krema

Dr. Grandel Hydro Active Hyaluron Refill Night

Dr. Grandel Hydro Active Hyaluron Refill Night je odlična noćna krema koja popunjava borice nastale od suhe kože i pruža vlagu, u čemu joj pomaže filler hijaluron te depot hijaluron. S obzirom na to da su ljeti potrebne veće zalihe vlage, ova krema je savršena i da ispravite to što kožu niste ospkrbljivali hidratacijom. Uz to, sadrži i Synthese Booster, koji potiče sintezu vlastitog hijalurona u vašoj koži. Samo što vam ne drži suncobran na plaži!

 

Foto: PR. Jane Palasch/Unsplash