U moru ponude u modnoj industriji postoje imena i brendovi koji su se bez obzira koliko bili mali, uspjeli izdvojiti i doći na radar fashionistima. A tu su i oni veliki koji nas ne prestaju oduševljavati novim kolekcijama. Pronjuškali smo internetskim bespućem i izdvojili nekoliko modnih igrača koji će vas sigurno oduševiti kao i nas

KRAGRLICA

Nakit iz Kragrlica radionice postao je popularan prije svega jer spada u kategoriju brendova koji se ubrajaju u slow fashion, pokret koji podrazumijeva korištenje eko održivih materijala od kojih procesom ručne izrade i dorade nastaju prekrasni, pročišćeni i bezvremenski komadi. Koriste samo materijale koji su u potpunosti prirodni i razgradivi. Veliku pozornost posvećuju detaljima pa će tako svaki komad nakita doći s uputama za njegu i mini setom koji se sastoji od najfinijeg brusnog papira. 

PALONES

Ovaj londonski brend nudi luksuzne komade odjeće s naglaskom na bezvremensku klasiku te je idealan za sve ljubiteljice klasične estetike u modi koje ne vole slijediti trendove. Naime, brend se žestoko opire prolaznim trendovima i nudi odjeću koja je nosiva u svim prigodama, a odiše kvalitetnim materijalima.

AOB 

S obzirom na to da smo i svoju zajednicu na društvenim mrežama pitali koji su to hrvatski brendovi u koje su se zaljubili, AOB brend se posebno izdvojio u našem inboxu i tagiranjima na društvenim mrežama. Kad smo bacili oko, mi smo se zaljubili u ove mini suknje od veganske kože u crvenoj i crnoj boji. Love!

SEXY PLEXY

Brend magistrica arhitekture Ive Kreković i Sare Jurlin postoji još od njihova studija na Arhitektonskom fakultetu, točnije 2012. godine kad su krenule u dizajn i izradu nakita od pleksiglasa. Od tada do danas prikupile su mnogo fanova koji samo nadopunjuju svoju kolekciju ovog nakita. 

LA MANUFACTURE

Ako još niste čuli za ovaj brend, samo je pitanje dana kad ćemo ga vidjeti na svakom koraku. Nedavno pokrenuti brend od strane etabliranih dizajnera spaja dizajn i modu, a naglasak je na privlačnosti francuskog stila i najboljeg talijanskog majstorstva i vještina ideja u koju su se uključili neki od najpoznatijih svjetskih dizajnera. Svaku kolekciju odjeće i namještaja krast će majstorska izrada, bezvremenska esteteika i trajna kvaliteta.

ROTATE

S haljinama inspiriranima 80-ima i odvažnim siluetama, nije čudo da je ovaj brend iz Kopenhagena postao favorit mnogih lica iz modnih svijeta. Pogotovo kad iza njega stoje poznate modne inspiracije Jeanette Madsen i Thora Valdimars, čije stylinge i lookove mnogi od nas imaju sačuvano u telefonima za sljedeću shopping turu. 

Chakshyn

Među neke od najvećih poklonika ovog brenda možete ubrojiti i nas, a najbolje ga može opisati rečenica koju ćete vidjeti otvaranjem njihovog Instagram profila “ženska odjeća inspirirana muškom”. Strogi krojevi na romantičan način.

PYER MOSS

Za ime dizajnera Kerby Jean-Raymond vjerojatno ste već čuli. Kerby je već bio nominiran od strane CFDA za muškog dizajnera godine, a prvi put dospio je u fokus modnog svijeta još 2018. kad je na NYFW-u imao reviju koja je slavila crnačku kulturu. Međutim, tek je u prošloj godini njegov brend Pyer Moss pokazao zavidan rast koji ne staje. 

LILI INTI 

Kroz povijest su ljudi u Sloveniji izrađivali predmete iz vanjskih listova kukuruza, a Lili
Inti tu tradiciju održava i u 21. stoljeću. Kolekcije napravljene od kukuruzne komušine i
kože objedinjuju tradicionalno umjetnost s od važnom i modernom estetikom, a potrebno je oko dva dana za pletenje jedne takve torbice iz kukuruzne komušine! liliinti.com