Guliver/Getty Images

Beauty trendovi, posebno kada je make-up u pitanju mijenjaju se iz sezone u sezonu, pa ipak, većina žena ostaje vjerna svojoj make-up rutini kojom na najbolji način ističe svoju ljepotu i s kojom se osjeća potpuno sigurno

Naravno, svaka rutina može se dodatno unaprijediti, a kako biste što besprijekornije nanosili make-up i istaknuli svoju ljepotu na najbolji mogući način, bitno je da znate zlatna make-up pravila:

1. Što prirodnije to bolje

Odgovarajući tekući puder neophodan je kako biste ujednačili svoj ten, međutim, ukoliko želite prirodan izgled, neka fokus bude na prirodnom sjaju vaše kože: ključni proizvodu su highlighter i rumenilo, koji će vašem licu vratiti prirodnu svježinu i sjaj.

2. Vizualno otvorite pogled

Kako biste oku dali prirodnu dubinu, izbor sjenila mora biti nude, a dodatnu dimenziju dobit ćete kada u pregib kapka nanesete za nijansu tamnije sjenilo. Oko ćete dodatno otvoriti nanošenjem bijele olovke u vodenu liniju, a dodatni wow efekt dat ćete bogatim slojem maskare, koji će vašim trepavicama dati lift-up efekt i volumen.

3. Izvucite maksimum iz svojih usana

Usne prvo obrubite olovkom u boji vaših usana, na taj način definirat ćete njihov oblik i dodat ćete im malo na volumenu. Zatim usne popunite nude sjajem, koji će vašim usnama dati punoću i senzualni izgled.

4. Pripremite kožu za make up

Zlatno pravilo besprijekornog make-upa je detaljna priprema lica. Prvo temeljito očistite i hidratizirajte kožu. Zatim blot papirićima pokupite višak sebuma, nanesite primer i kada ga koža upije nanesite make-up. Na ovaj način, koža će biti spremna tijekom cijelog dana zadržati make-up na svome mjestu, bez razlijevanja i preslikavanja šminke.

5. Perfektno izvučena linija eyelinerom

Zlatno pravilo perfektne linije je otvoreno oko. Tijekom nanošenja eyelinera bitno je da vam oko bude blago otvoreno, kako bi vam linija bila besprijekorna. Još jedna taktika je da liniju povlačite iz 3 dijela, prvo povucite liniju na vanjskom dijelu kapka, zatim na unutrašnjem, pa na središnjem, na kraju samo precizno spojite i popunite linije i imat ćete savršen cat eye, koji savršeno pristaje svakoj ženi.