S promjenom vremenske prognoze dolaze i promjene u kupaonici. A s ovih nekoliko jednostavnih navika možete lako kroz novu sezonu.

Dolazak jeseni i pad temperatura nalaže i promjene u skincareu, kao i njezi kože. Malo po malo, uvođenjem novih navika, pametnije njegujete kožu i time joj možete pružiti svu potrebnu njegu koja će joj više odgovarati u nešto hladnijim danima. Slijedi nekoliko prijedloga!

Suho četkanje

Ako još niste isprobali ovaj tako jednostavan, a moćan tretman, sad je posljednji čas za to. Sve što trebate je kvalitetna četka za četkanje tijela i medicinski alkohol u spreju za dezinfekciju nakon korištenja. Vjerujte nam, nema boljeg pilinga od ovog kućnog tretmana. Četkate se u smjeru odozdola prema gore, nakon čega slijedi tuširanje i njega tijela.

Clean beauty proizvodi

Čitate li što piše na ambalažama beauty proizvoda? Ne? Možda je krajnje vrijeme da to počnete činiti. Možete to raditi i aplikacijom Clean Beauty, ali se i sami informirati o ključnim sastojcima koji imaju negativni učinak za vaše zdravlje. Isto tako, u svoju rutinu možete ubaciti prirodna ulja, esencijalna ulja, maslace i sve one prirodne proizvode koji nemaju u sebi kemijskih sastojaka.

Profesionalna njega kose kod kuće

Kosa ne mora biti lijepa samo ako ju perete i frizirate u salonu. Napokon uložite u profesionalne proizvode za pranje i hidrataciju kose, očuvanje boje, njegu tjemena, kao i u proizvode poput četke ili profesionalnog fena za kosu. Tako će i zdravlje vaše kože biti na profesinalnoj razini i kosa će vam uvijek izgledati lijepo i zdravo.

Odvikavanje od trajnog laka

Da, to smo napisali. Trajni lak sadrži velike količine kemijski sastojaka koji ulaze direktno u kožu, a da ne spominjemo stalno brušenje nokta i sušenje lampama. Odvažite se na prirodni look, održavajte nokte manikurama i njegujte kožicu oko nokta redovito uljima kod kuće.

Ekološka osvještenost

Ekološka osvještenost u našoj kupaonici trebala bi biti stvar sadašnjosti. Što manje plastike, to bolje, reciklirani materijali, multifunkcionalni proizvodi i nadopunjavanje tekućih proizvoda, kao i reciklaža. U startu se možda čini komplicirano, ali uistinu nije tako. Ženske potrepštine nažalost prouzročuju jako puno otpada jer su najčešće zapakirani upravo u one materijale koji štete Zemlji.

Foto: Unsplash