Ako volite radijski format i više ste tip za slušanje, a ne čitanje informacija, dajte priliku ovim zanimljivim podcastovima raznovrsnih formata

Song Exploder

Ovaj zanimljiv podcast otvara svijet u kojem glazbenici razdvajaju svoje pjesme na dijelove te govore o tome kako su nastale. Svaku epizodu producira i uređuje domaćin i autor Hrishikesh Hirway u Los Angelesu. Koristeći izolirane, pojedinačne zapise sa snimke, Hrishikesh traži od umjetnika da se usredotoče na konkretne odluke koje su nastale stvaranjem njihovih djela. Hrishikesh uređuje intervjue, uklanjajući svoju stranu razgovora i kondenzirajući priču kako bi se usko usredotočio na to kako su umjetnici oživljavali svoje pjesme. Sigurno ćete pronaći svoje najdraže glazbenike jer je emisija više od 150, a uključuju Fleetwood Mac, U2, Metallicu, Solange, Lorde, Yo-Yo Ma, Carly Rae Jepsen.

Mortified

Ovaj podcast stekao je popularnost kao serijal pripovijedanja u kojem odrasli pred publikom dijele neugodne stvari koje su stvorili kao djeca – dnevnike, pisma, stihove, SMS-ove. Želja za pronalaskom vlastitih sramotnih uradaka – zajamčena.

So Help Me

Emisija o samopomoći i onome što se događa kada pokušate shvatiti sebe. Simpatična voditeljica Anna Ladd isprobava različite metode samopomoći kako bi popravila sve, od svog stava do svoga stana, učeći od stručnjaka i drugih koji su ih isprobali na putu.

Solve

Jedan od kreativnijih krimi-podcasta slušateljima predstavi slučaj koji imaju priliku riješiti.
Interaktivna serija misterija jedinstvene vrste koja konačno daje šansu vjernim obožavateljima pravog kriminala da konačno testiraju svoje znanje. I, da čujemo, jeste li Sherlock Holmes ili Nick Praskaton?

Full Coverage

Pokriva sve? Da, nijedna im tema nije preosjetljiva. Harriet Hadfield i Lindsey Kelk zanimljivo, provokativno i često zabavno tematiziraju beauty trendove od operacija, injekcija do ageizma i borbe protiv siromaštva higijene u Velikoj Britaniji.

Photo by Juja Han on Unsplash