Definitivno jedna od najboljih aktivnosti koju možete usvojiti za svoje tijelo i psihu

  • Rolanje spada u jednu od najboljih aerobnih aktivnosti jer je tijekom rolanja cijelo tijelo u pokretu, razgibavaju se i jačaju mišići.
  • Najviše se učvršćuju mišići na leđima, trbuhu, nogama, stražnjici i bedrima, a uz to se razvija osjećaj ravnoteže i povećava sposobnost brzog reagiranja. Pokreti nogu idealni su za jačanje bedara, kvadricepsa te za podizanje stražnjice, no odlična je vježba i za ruke jer njima morate održavati ravnotežu, pri čemu koristite mišiće ruku.
Steven Spielberg i Goldie Hawn
  • Rolanje srednjom brzinom ima isti efekt kao i trčanje 15 km/h, ali je manje opterećenje na zglobove nego kod primjerice trčanja. 
  • Osoba od 65 kilograma, koja se rola brzinom od 15 km/h, sagorjet će oko 600 kalorija u jednom satu, dok je prosjek oko 420 kcal. No kako ćete svakim danom biti sve brži i spretniji, tako će se i ta brojka s vremenom povećavati. 
  • Rolanje pomaže u mentalnoj relaksaciji, reducira razinu loših hormona poput kortizola te pospješuje lučenje hormona sreće ili endorfina.
Christiane Ruecker i Jochen Brauer

flash!

Prije nego što krenete s rolanjem obavezno se barem 10 minuta zagrijte. Nakon toga, prvih 5-10 minuta lagano rolajte kako biste zagrijali zglobove.