I dok je baš savršeno u redu provoditi ove (moramo li naglasiti koje?) dane izležavajući se, gledajući propuštene serije i čitajući knjige, ako ste ipak poželjeli odraditi neku kratku tjelovježbu kako biste nadoknadili nedostatak kretanja tijekom dana, pogledajte nekoliko prijedloga koje smo izdvojili iz velike škrinjice interneta.

Realno, ekipa koja svakodnevno vježba, bilo kod kuće ili u teretani, ima uigranu rutinu i setove vježbi koje odrađuje, uz tek poneku dodatnu konzultaciju s YouTubea, Instagrama i inih platformi na kojima brojni stručnjaci i entuzijasti dijele svoja znanja i iskustva. I dok vas svi bombardiraju s tim ”što možete” ili ”što trebate” raditi ovih sad već više od desetak, a pitanje je koliko još dana u kućnoj izolaciji, ako ste iole kakvi ste bili prije mjesec dana (ili dan nakon novogdišnje odluke), realnost je ta da sve te savjete, videouratke, zdrave recepte i self-help podcaste proučavate jedući čips, trenutak prije nego se vratite natrag na statistike o koronavirusu i nastavite sa svojom svakodnevicom. Što uopće nije loše, ali, ako ste razmišljali da biste baš mogli započeti sutrašnji dan laganim razgibavanjem, dajte priliku ovim vježbama!

NERD FITNESS

Osnivač Steve Kamb, koji je započeo s Nerd Fitnessom 2009. godine, objavljuje nekoliko članaka tjedno o prehrani i tjelovježbi, uz brojne motivacijske parole nalik onima iz Star Warsa, a često im za pokazivanje ispravnih poza služe Lego junaci. Ovo je utočište za sve  geekove koji bi uz pokoji plank voljeli popričati o najnovijem SF filmu, što možete ako se pridružite njihovoj velikoj zajednici Rebellion, koja zajedno ”protestira” protiv lažnih informacija i želi rušiti predrasude kako izgleda i kako se hrani zdrava i fit osoba. Isprobajte ovdje.

MADFIT

Kanađanka Maddie Lymburner stekla je popularnost svojim jednostavnim pristupom, veganskom prehranom i praktičnim vježbama za početničke pothvate. Idealna je ako se želite pokrenuti, ali ipak morate stići i u svoj improvizirani kućni ured. Isprobajte ovdje.

ALEXIA CLARK

Ova certificirana osobna trenerica i stručnjakinja za prehranu postala je Instagram fitness senzacija s 1,7 milijuna pratitelja koji dobivaju inspiraciju iz njezinih kreativnih vježbi, koje iznenade i iskusne ljubitelje vježbanja. Ako biste ovo vrijeme htjeli iskoristiti za ”pripremu” za odlazak na sprave u teretanu, ili želite malo jače potegnuti kod kuće i konačno iskoristiti one bučice koje vam stoje iza trosjeda, Alexia je idealna suputnica. Isprobajte ovdje.

BLOGILATES

View this post on Instagram

It’s quarantine glow up time ✨ I made you a full 3️⃣0️⃣ day workout plan for April! Here’s the schedule: . SUNDAY: Obliques & Abs MONDAY: Total Body TUESDAY: Butt WEDNESDAY: Cardio THURSDAY: Arms FRIDAY: Recovery SATURDAY: Legs . All you have to do is go to Blogilates.com, download the calendar (free), print it out and stick it on your wall! Then do the full length YouTube videos listed, check it off, and 💥BOOM💥 your 45 min daily workout is complete! . If you get the PDF, you can click the links and it’ll take you right to the YouTube video so you don’t need to search. . April is going to be amazing, because YOU ARE CHOOSING IT to be amazing. Who’s in? 💪 #blogilates

A post shared by Cassey Ho (@blogilates) on

Cassey Ho, Amerikanka koja stoji iza ove popularne web-stranice i  istoimenog YouTube kanala, je američki poduzetnik koji se bavi društvenim medijima i ima YouTube kanala, često zadaje brojne izazove i izrađuje kalendare vježbi svojoj velikoj zajednici. Tako je učinila i sada, pripremivši planer vježbanja za 14 dana, nazvan ”quarantine workout”, za koju vam neće trebati ništa osim malo prostora u domu. S obzirom na to da je riječ o kalendaru, slobodno proguglajte kako se vježbe izvode – jednostavne su i brzo ćete ih upamtiti. Isprobajte ovdje.

DAREBEE

Darebee Resource neovisna je platforma za fitness koji održava i njeguje mala skupina volontera i fitness profesionalaca. Oni fitness svakodnevno čine dostupnom, treniraju zabavno i promoviraju zdrav životni stil uz napomenu da vježbanje nije povlastica, već je potrebno učiniti da je dostupno svima – ne samo onima koji ga mogu platiti. Tako je Darebee neiscrpan izvor informacija o izvođenju svake pojedine vježbe, pregršt stilova prehrane, kvalitetnih i jednostavnih vizuala u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Isprobajte ovdje.