Osobe koje pate od osjećaja tjeskobe, ili kojima često dolaze negativni misli i opterećuju ih crni scenariji znaju da je to vrlo neugodan ciklus koji se nenadano pojavljuje

Iako svi znamo da ništa ne traje vječno, pa tako ni negativne misli, što učiniti u tim situacijama, a da si olakšamo napad tjeskobe? U nastavku donosimo pet najčešćih savjeta koji bi vam mogli pomoći…

Zamijenite negativne misli pozitivnim

Kada se uhvatite da razmišljate negativno, momentalno promijenite misli. Pustite najdražu pjesmu, čitajte neki roman ili jednostavno pogledajte neku humorističnu seriju. Dokazano je da se misao veže za misao, točnije ako razmišljate negativno samo će vam još više negativnih misli nadolaziti, pa tako i obratno. Probajte što više razmišljati pozitivno, znamo da nije lako, ali i um se može trenirati.

Promijenite okolinu i nađite zanimaciju

Bez obzira čitali vi knjige o samopomoći na dnevnoj bazi, ili dosljedno pratili nekog life coacha koji vas inspirira svojim pozitivnim afirmacijama, to nekada nije dovoljno pri napadaju tjeskobnih misli, zato se preporučuje promijeniti okolinu i pronaći neku zanimaciju. Pronađite neki hobi koji će vas opustiti ili prošećite prirodom.

lady gaga oscar

Dok hodate obraćajte pažnju na okolinu

Kada osjetite da ste zaglavili s negativnim mislima, prošećite. Istraživanja su pokazala da najviše kreativnih ideja dolazi ljudima u hodu, a to je zato što opažaju okolinu koja ih pritom inspirira. A svi znamo onaj osjećaj sreće koji nas obuzme kad nam dođe neka kreativna misao.

Budi svjesni sebe i svojih osjetila

Pri sljedećem napadaju tjeskobnih misli sjetite se da se sve događa u  glavi, i možete na to utjecati. Duboko udahnite i počnite osluškivati svoju okolinu. Budite svjesni svakog zvuka, mirisa i prizora, budite zahvalni na svemu tome i vjerujemo da ćete se polako osjećati bolje.

Meditirajte

U današnje vrijeme kada je negativno razmišljanje postalo sveprisutno te utječe na naše raspoloženje, energiju i samopouzdanje, meditacija stvarno može pomoći. Kroz nekoliko tjedana već će vaš mozak bolje i lakše kontrolirati negativne i tjeskobne misli.

Selena Gomez, Lady Gaga, Ariana Grande, Kesha, Kim Kardashian, Zayn Malik, Emma Stone, glumica Amanda Seyfried, kao i profesionalni košarkaš Marcus Morris samo su neka od poznatih imena zvijezda koji se također bore sa anksioznošću. Nemojte se sramiti podijeliti s bližnjima što prolazite, razgovor može samo pomoći!

zayn malik