Thinkstock/Guliver

Osjećate kao da je parfem koji ste stavili ispario prije nego što ste i stigli do ureda? Kako bi miris bio trajniji, potrebno je samo da ispratili nekoliko savjeta.

Tretirajte parfem kao … Pivo?

Ovo vam možda zvuči čudno, ali i najskuplja ambalaža, najprestižnijih parfema, u suštini je nalik ambalaži piva i jako je važno na koji se način čuva. Kao što se okus piva može pokvariti ako je izloženo svjetlosti i toplini, i parfemi mogu oksidiraju i izgube svoj prepoznatljiv miris. Zato je važno da vaš omiljeni parfem držite na mračnom i hladnom mjestu. Najbolje rješenje za čuvanje bilo bi parfem držite u hladnjaku. Ako vam to nije praktično, držite ga u ormariću ili u ormaru, ili u prostoriji u vašoj kući u kojoj je često upaljena klima, ili je prirodno hladnija od ostatka kuće.

Naučite jače i slabije strane vašeg parfema

Prva stvar koju traba znati o postojanosti mirisa vašeg parfema je u razumijevanju jačine ulja koja su se koristila u stvaranju parfema. Ako ste pronašli mirisnu notu koja vam odgovara, onda razmislite o kupnji parfema s najvećom koncentracijom ulja (najskupljeg).

Budite kreativni sa mjestima na koja stavljate parfem

Parfem nanesen na kosu ili odjeću daje jači miris i zadržava se duže nego kada ga nanesete direktno na kožu. Pulsna točke kao što su vrat, dio iza koljena ili ručni zglobovi emitiraju više topline nego drugi dijelovi tijela i pomažu u emisiji mirisa tijekom cijelog dana. Ali pripazite prilikom nošenja nakita, jer metal može stvoriti interakciju s parfemom, i time pokvari miris.

Nanošenje u slojevima ima svoju svrhu

Losioni, kreme, roll-on, dezodoransi … Većina parfema dolazi u varijantama i različitim formama. Ako savladate “umjetnost” nanošenja u slojevima, vaš miris će trajati duboko u noć.