Nemojte bezbrižno uživati u ljeti što se vaše kože tiče. Slijedi nekoliko savjeta o korištenju SPF-a kako bi vas podsjetili na njegovo pravilno korištenje.

Nikad dovoljno upozorenja kada se radi o zaštiti od sunca. Zato, osim što je važno da odaberete kvalitetan proizvod, recimo sa što manje ili bez kemije, važno je i da ne zaboravite na nekoliko detalja koji se tiču njegovog korištenja.

Sunce uvijek dopire do kože

Jedna od najvećih zabluda je ona da SPF trebate samo kad ste direktno izloženi suncu. To je daleko od istine. Sunčeve zrake do vas dopiru i ispod suncobrana, kao i za vrijeme prve jutarnje kave ili pauze od kupanja u obližnjem kafiću. Iz tog razloga bilo bi najbolje da proizvod za sunčanje nanesete još kada ste kod kuće, prije izlaska, kako biste mu i dali vremena da se dobro upije. Dovoljan je dokaz i kako je SPF potreban i tijekom zimskih mjesec, dakle budite svjesni koliko lako sunce dopire do vas…

Samo malo da uhvatim boje…

Ne – ako mislite da je ponekad u redu uživati bez zaštite, jedan dan ili samo kratko u velikoj ste zabludi. Samo nekoliko minuta može vas koštati crvenila, kožnog oštećenja i pigmentacije. Stavite zdravlje na prvo mjesto jer jedino ćete tako očuvati i ljepotu.

Ponovi postupak

Voda, znoj, more… Sve su ovo čimbenici koji ispiru vaše kreme za sunčanje. Zato ne zaboravite kroz dan ponavljati postupak iznova, nije dovoljno nanijeti kremu samo jednom Isto tako, ne zaboravite na dijelove tijela poput dekoltea, područja oko kapaka, gornji dio stopala koja su jednako izložena suncu iako vam možda iz prve ne padaju na pamet.

Foto: Unsplash