I dok su se neki već navikli na rad od kuće na koji su pristali tijekom mjera izolacije, za druge postoji šansa da taj period upravo dolazi. Možda se nalazimo pred drugim valom koronavirusa pa će biti pametnije izbjegavati urede prepune ljudi.

U tom slučaju vaš dom mogao bi postati i vaš radni prostor, i to vrlo ugodan. Imamo savjete kako da vam bude zadovoljstvo raditi od kuće.

Dodajte biljke.

Biljke nas usrećuju i to je znanstvena činjenica. Ali sobne biljke također mogu povećati koncentraciju i produktivnost do 15%, istovremeno smanjujući stres i poboljšavajući raspoloženje. Zbog toga su idealni za radno mjesto. Zato se okružite biljakama i svjetlom gdje i njima i vam može biti ugodno za rad.

Održavajte prostor čistim i urednim.

Istraživanja su pokazala kako neuredno okruženje ne pomaže koncentraciji. Pogotovo kada govorimo o radnim prostorima – naš mozak će u neredu biti usredotočen na rješavanje nebitnih zadataka. Kako bismo si dali prostora za fokusiranje na bitan posao, stvari bi trebale biti svaka na svom mjestu.

 

Odaberite pravu glazbenu pozadinu.

Rad u potpunoj tišini za mnoge može biti zamoran kao rad uz glasnu muziku i zvukove. Bitno je pronaći ravnotežu između tog dvoje. Dokazano je da glazba smanjuje negativne osjećaje poput stresa i tjeskobe te nas čini sretnima. Spotify, Google i Apple Music stvorili su tematske popise za reprodukciju glazbe od kuće, a uvijek možete upaliti neku od ambijentalnih internet radio stanica. Bitno je da vam godi uhu i da svira negdje u pozadini.

View this post on Instagram

By @tebatman

A post shared by Nicecream.fm (@nicecream.fm) on

Foto: Living 4 media, Instagram