Guliver/Getty Images

Maska od rajčice

Ovo je definitivno jedan od najučinkovitijih, ali i najmanje poznatih načina ubrzanja rasta kose. Pored toga, ova maska ​​će i ojačati vašu kosu, pa je pogodna i za one koji imaju problema sa opadanjem. Sve što trebate učiniti je da u posudici izmiješate sok od tri rajčice, jedno žumance i žličicu meda, i dodajte malo vode. Mješavinu nanesite na polusuha kosu nakon pranja i ostavite da djeluje 30-ak minuta. Nakon toga isperite toplom vodom. Za najbolje rezultate, nanosite ovu masku jednom tjedno tijekom nekoliko mjeseci.

Vruće uljne masaže

Masaže uljima izuzetno su učinkovite za ubrzanje rasta kose, a također su korisne i za sjaj kose. Za ovu namjenu, birajte samo prirodna ulja – kokosovo ulje ružmarina, maslinovo ulje itd.. Kada odaberete ulje koje vam najviše odgovara, umasirajte ga u teme i potom na glavu položite ostatak kose, pa sve zajedno umotajte celofanskom folijom ili plastičnom vrećicom. Ostavite da djeluje barem 30 minuta. Tjelesna toplina koju će emitirati vaše teme, prirodno će zagrijati ulje. Ovaj tretman pomaže stimulaciji tjemena i istovremeno poboljšava cirkulaciju, a samim tim pospješuje rast kose, a može vam pomoći i protiv peruti.

Preparat od luka

Vjerovali ili ne, i koliko vam god to čudno zvučalo, luk je prijatelj vaše kose. Ubrzaće nje rast, ali i obnoviti folikule. Preparat napravite tako što ćete jedan crveni luk, četiri češnja češnjaka i dva štapića cimeta staviti u posudu i prokuhajte u vodi. Ostavite da se ohladi do sobne temperature i tom tekućinom namočite cijelu kosu. Neka odstoji 15-ak minuta i potom isperite. Ovo bi trebalo prakticirati svaki puta kada perete kosu, a efekte možete vidjeti već nakon nekoliko tjedana. Ne koristite ovu metodu ako imate farbanu kosu jer luk može oštetiti boju.