Ako ljeti ne maštate o savršenom preplanulom tenu, onda sigurno maštate o savršenoj valovitoj kosi koja će izgledati kao da ste upravo išetali iz frizerskog salona ravno na plažu. Međutim, u stvarnosti je ljeto doba godine kada vam kosa najviše pati, a pritom joj ne pridajete onoliko pažnje koliko zaslužuje

Ljetne vrućine mogu oštetiti vlasi i uzrokovati masna vlasišta, dok štetne UV zrake utječu na to da boja blijedi, a kosa postaje vrlo suha. Ako tome pridodate ostale čimbenike poput slane morske vode i klora u bazenima, dobit ćete koktel koji je smrtonosan za zdravlje vaše kose.

Poput vaše kože, i kosa ljeti treba zaštitu, stoga se ne ustručavajte posegnuti za proizvodima za kosu koji u sebi sadrže SPF ili jednostavno potražite zaštitu ispod šešira kako biste izbjegli izravnu izloženost suncu. Znamo da nema ničeg boljeg od ulaska u osvježavajuću vode nakon vrućeg ljetnog dana, ali ako prije toga niste kosu oprali odgovarajućim proizvodima, slana voda i klor će joj nanijeti štetu. Odabirom pravog šampona i regeneratora na pola puta ste do zdrave kose jer joj pružate prijeko potrebne hranjive tvari.

Regenerator uvijek nanesite na oštećene dijelove kose umjesto na korijen kose, a pritom ga držite maksimalno dvije do tri minute na kosi. Ukoliko primijećujete da vam je kosa jako oštećena i lomljiva, prestanite ju skrivati u pundži. Umjesto toga uložite u hranjiva ulja za kosu čija formula bogata vitaminima A i E umiruje suhu kosu i ozdravlja ispucane vrhove, dok masne kiseline shea maslaca regeneriraju kosu i vlasište. Ako, pak, preferirate maske za kosu, poput ovih iz naše galerije, uz koju će oštećena kosa postati prošlost. Jednom tjedno ju nanesite i promatrajte kako vaša kosa dobija željenu mekoću i sjaj! 

Naše top proizvode pronađite u galeriji.

 

Fotografija: Guliver/Getty Images