Autentična zagrebačka gostionica Ficlek koja se simbolično smjestila ispod Dolca u blizini katedrale, mjesto je koje pruža cjelokupno gastro iskustvo svakom gostu.

Nakon pola godine postojanja Ficlek se već isprofilirao kao kultno zagrebačko mjesto za pokoji zalogaj uz piće, samo piće, rani ili obiteljski ručak, bogatu večeru te druženje s prijateljima uz autentična pića i ficleke. Koju god opciju da odaberete, otvoreni interijer ili ugodna terasa pružit će savršenu pozadinu za uživanje.

Od samog se početka Ficlek istaknuo na sceni kvalitetom autentične ponude. Kuhinju naših mama i baka pažljivo oblikuje koristeći odabrane i kvalitetne sastojke malih proizvođača i lokalnu i sezonsku ponudu s Dolca te je mjesto gdje će se ljudi vraćati na još jedan tanjur omiljenih krpica sa zeljem, zagrebački odrezak, faširance, restani, rizi bizi i ostale zagrebačke klasike.

Ipak, svaka sezona donosi svoje klasike pa je tako i jesen osvježila Ficlek jelovnik. Ovdje vas čekaju bogata juha dimljenih nota sa šunkom, špekom i gljivama poznatija kao Zagorska, zatim Šufnudle s junećim raguom, dimljeni punjeni lungić te klasik na svjetskoj razini, Bečki odrezak.

Tu su i Šufnudle s makom te knedle s kestenom i makom, a svakkao probajte sladoled s bučinim uljem i bučinim sjemenkama. Ne propustite ove domaće gastro dragulje.

 

Foto: promo