Restoran Mirazur sustavno se nalazi na listama najboljih restorana na svijetu, ponosi se trima Michelin zvijezdicama, a trenutno drži titulu najboljeg restorana na svijetu

Iza ovog restorana na francuskog rivijeri, u gradu Mentonu, stoji Argentinac Mauro Colagreco, koji ga je otvorio 2006. godine, kada je imao 29 godina. Prvu Michelin zvijezdicu osvojio je već prve godine, drugu šest godina kasnije, da bi prošle godine postao prvi chef na svijetu koji nije iz Francuske a da se može pohvaliti s tri Michelin zvijezdice.

Ono što čini ovaj restoran toliko posebnim, osim kulinarskog majstorstva chefa Maura, jest nevjerojatni pogled na francusku rivijeru, tri razine kaskadnih vrtova s povrćem koje u kuhinji koriste nevjerojatno talentirani kuhari i jedni od najboljih članova osoblja na svijetu. Maruova jedinstvena i nezaboravna hrana inspirirana je morem, planinama i već spomenutim vrtom koji upotpunjuje citrusnim okusima voća.

Neki od najpopularnijih jela s menija su repa sa slanom i hrskavom korom poslužena s kremom od kavijara; jaja iz njihovog kokošinjca (čak imaju i koku s najboljim jajima – Tinu Turner) s dimljenom jeguljom i lješnjacima, te brioche s krumpirom, jajima i tartufima. Također paze i na najmanje detalje poput domaćeg kruha u koji je dodano malo đumbira a uz koji se poslužuje pjesma Pabla Nerude.

Restoran možete zapratiti ovdje.

Na fotografijama zahvaljujemo restoranu Mirazur i timu iz agencije Lotus.