Sastojci
Podloga
- 25 komada Oreo keksa (tamni dio)
- 100 g otopljenog maslaca
Krema
- 500 g mascarpone sira
- 25 komada Oreo keksa (bijeli dio)
- 500 ml vrhnja za šlag
- oko 10 kapi arome vanilije
I još
- 10 komada Oreo keksa (za dekoraciju)
Priprema
Podloga
Odvojite tamni dio Oreo keksa od bijelog dijela (kreme). Kremu stavite u posudu i spremite za kasnije.
Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite pa valjkom za tijesto usitnite.
Maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa ga dodajte usitnjenim keksima koje ste prebacili u posudu i sve lijepo pomiješajte.
Kalup za torte namažite maslacem i pospite brašnom. Smjesu za podlogu ravnomjerno utisnite u kalup te ostavite u hladnjaku dok pripremite kremu.
Krema
Vrhnje za šlag stavite u zamrzivač 10 do 15 minuta. Mascarpone izradite mikserom te mu dodajte bijeli dio keksa koji vam je ostao od odvajanja keksa za podlogu. Zatim toj smjesi dodajte aromu vanilije i sve dobro promiješajte. Ohlađeno vrhnje za šlag izradite mikserom, zatim polagano dodajte prethodnoj smjesi. Izvadite kalup s podlogom iz hladnjaka i ulijte kremu, ostavivši malu količinu za dekoraciju. Kremu poravnajte i vratite na 5 -6 sati u hladnjak (ili 1 – 2 sata u zamrzivač). Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje te ukrasite tortu preostalom kremom i Oreo keksom.Tortu čuvajte u hladnjaku do posluživanje.