Ako tražite Yoga retreatu Hrvatskoj, ne morate tražiti dalje od Fige Yoga Adventures

Jedna od tema koju smo istražili u svibanjskom broju 260 časopisa Grazia bile su wellness oaze svih vrsta. Kao jedan od omiljenih načina provođenja vremena s idejom da se osjećamo bolje je joga, a jedinstveni spoj well-beinga i yoga avanture na domaću je scenu donijela Saša Dakić, licencirana učiteljica dinamičnih stilova joge čiji su zanimljivi retreatovi koje održava diljem Hrvatske, sve popularniji.

Tko je Saša Dakić?

Zadnjih nekoliko godina provela sam radeći kao turistički vodič, vodeći strance po istočnoj Europi, a naše goste po Aziji. Živjela sam kao gipsy s ruksakom na leđima, istražujući svijet. Volim putovanja, organizaciju i rad s ljudima pa mi je taj posao bio totalni gušt. Međutim, kako si na turama stalno okružen ljudima i okrenut vanjskom svijetu bilo mi je potrebno pronaći balans. Zato sam svakodnevno vježbala jogu koja me držala fokusiranom i koja mi pomaže da čujem svoje misli. Tako su negdje po putu nastale Fige Yoga Adventures, kao spoj iskustva i želje za duhovnim razvojem.

saša dakić_fige yoga adventures

Što su Fige Yoga Advantures?

FYA su spoj joge, well-beinga i jedinstvenih doživljaja destinacije. Na našim retreatovima možete očekivati smještaj u pomno izabranim vilama, vodstvo iskusnih domaćih i stranih joga učitelja, lokalnih vodiča te domaću organsku hranu. Vjerujem kako su nam pokret, ples i kreativnost urođeni te je važno probuditi te impulse u sebi kako bismo živjeli u harmoniji sami sa sobom i sa svijetom oko sebe.

Joga avanture za svakoga u ovom yoga retreatu

Tu slobodu, opuštenost i lakoću življenja želim podijeliti s polaznicima. Stoga, osim joge i meditacije, u ovu vrstu odmora uvijek dodam i neke radionice kao npr. radionice contact dancea, ecstatic dancea, tehnike disanja, konstelacije, rad na pelvisu, terapije u vodi i slično. S druge strane želim polaznicima približiti destinaciju.

fige yoga adventures yoga pored bazena

Tako recimo na retreatu u Istri idemo na Brijune, jašemo konje i uživamo u tartufima i vinu. Kad smo na Braču idemo na izlete brodom, penjemo se na Vidovu goru i naravno chillamo na Zlatnom ratu, na Hvaru večeramo s lokalnom obitelji i učimo o ljekovitom bilju. Uz sve to, uvijek imamo kuharicu koja nam pripravlja ukusnu hranu.

fige yoga adventures jahanje

Gdje se sve održavaju i koje mi možeš datume i planove uskoro najaviti?

Krajem svibnja smo na Braču u prekrasnoj vili Gumonca s učiteljicom Ashtanga Yoge iz Poljske, Justynom, certificiranom od KPJAYI instituta. U srpnju se selimo u skriveni raj na Paklenim otocima. Ovome retreatu se posebno veselim jer smo smješteni u eko kući na samom kraju otoka, bez susjeda, s vrtom i privatnom plažom. Baš pravo mjesto za povlačenje. U rujnu ćemo ugostiti inspirativnu Echo iz Londona u magičnoj Istri, a u pripremi su još dva retreata koja će za sada ostati iznenađenje.

fige yoga adventures

Kakve su reakcije i polaznika?

Reakcije su iznimno pozitivne! Gosti kažu da su zadovoljni organizacijom, imaju osjećaj da su u sigurnim rukama i da je dobar value for money. Vezano za osobni dojam, komentari su – prijateljski pristup, vedar duh i entuzijazam. Upravo je entuzijazam ono što me pokreće u daljnjem stvaranju, a bit će da gosti to osjete jer se vraćaju.

Više o Saši i njezinim planovima pratite ovdje.

Foto: Miroslav Dilberović