Kretivna direktorica Chanel beuaty, Lucia Pica

«Ne možete živjeti s ograničenim obzorom. Zagušljivo je..» Gabrielle Chanel

Boravak u Japanu i Južnoj Koreji značio je mnogo za kreativno stvaralaštvo Lucie Pice. Tamo je otkrila nove spektakularne igre svjetla koje je ukomponirala u novu kolekciju.Od svjetlucanja ribljih ljuski na tržnici u Tokiju do gusto isprepletenih žica koje nadvisuju neku uličicu u Seulu, Lucia Pica uronila je u najsitnije detalje svakodnevnog života kojima istočnoazijska kultura pridaje vrijednost svetosti. Poštovanje prema decentnoj ljepoti, skromnosti i veličanje malih stvari koje je obilježje azijskih kultura, bila je inspiracija za ovu kolekciju koja je u potpunosti posvećena nijansama. 

TEN

Novi, prozirni BAUME ESSENTIEL kožu čini svježom s orošenim, svijetlim sjajnim efektom i udahnjuje joj život zahvaljujući suptilnim efektima oblikovanja. Kožu karakterizira biserna blistavost koju definiraju konture a pritom ne otežavaju crte lica. 

S prvim daškom proljeća dolazi novi CHANEL proizvod koji tenu, usnama i očima daje prirodan izgled. Ključni dio u kolekciji VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL, svilenkasti gel u stiku BAUME ESSENTIEL topi se na koži i pruža blistavu svježinu.

 

 

Chanel Baume Essentiel Sculpting, 354 kn 
Chanel Baume Essentiel Transparent, 354 kn

Prirodno suvremeno viđenje kože u potpunom je skladu sa željom Lucije Pica da prozirnost dovede u kontrast s jarkim pigmentima. Za precizno zahvatanje prave količine proizvoda, Lucia Pica je osmislila jedinstveni kist.

Zahvaljujući PINCEAU ILLUMINATEUR RÉTRACTABLE , BAUME ESSENTIEL se može nanositi po cijelom licu: na jagodicama za svježi efekt orošenosti, na obraze prije nanošenja rumenila u kremi, na kapke za blistavi završni rezultat ili na čeonu kost za bolje ocrtavanje njene zaobljenosti. «Svježa, neutralna ružičasta može se koristiti posvuda», kaže Lucia Pica. «Ona na licu ostavlja lagani oblikovni efekt bez ikakvog traga težine.» BAUME ESSENTIEL Transparent: prozirni balzam vrlo laganog ružičastog tona BAUME ESSENTIEL 

OČI

Oči trepere životnošću zahvaljujući kombinaciji tekstura OMBRE PREMIÈRE CRÈME i LES 9 OMBRES, koje su u samom središtu kolekcije VISION D’ASIE: L’ART DU DÉTAIL. Kremasta, metalik OMBRE PREMIÈRE CRÈME Patine Bronze zapanjujuća je sama po sebi, ali isto tako može poslužiti kao transverzalna nijansa koja se nosi ispod LES 9 OMBRES čime pojačava njihove nijanse. 

Chanel Les 9 Ombres Quintessence N2, 675 kn

Lucia Pica je priredila prigušenu i ultra meku paletu, s transverzalnim, komplementarnim nijansama, koja svakoj ženi omogućuje da se slobodo kreće između senzibiliteta različitih zemalja i kontinenata. Blistava, sedefasta, mat, kremasta… Zahvaljujući širokom rasponu efekata i tekstura u paleti LES 9 OMBRESu i sposobnosti pokrivanja OMBRE PREMIÈRE CRÈME, jedino ograničenje intenziteta svodi se na osobne želje one koja ih nosi. Kremasta, metalik boja fascinira sama po sebi, ali isto tako može pratiti mat pudere i kreme, blistave i sedefaste na paleti, pojačavajući njihove zagonetne i promjenjive tonove.

Chanel Ombre Premiere Cream Satin Bronze 840, 270 kn

Suočeni sa živo crvenom, sofisticirani spojevi zlata, kakija i sivosmeđe neizbježno privlače pogled. «Paleta LES 9 OMBRES je mješavina svjetlucanja, blistavosti i matiranosti – tema slojevitosti provlači se kroz cijelu kolekciju. OMBRE PREMIÈRE CRÈME može se koristiti kao transverzalna podloga za intenziviranje LES 9 OMBRES. Zeleno smeđa u OMBRE PREMIÈRE CRÈME Patine Bronze iz iste je obitelji kao i kaki nijansa u LES 9 OMBRES», objašnjava Pica.

USNE 

Snažni tonovi i divnim završni rezultat obilježe je ROUGE ALLURE VELVET ruža za usne i ROUGE ALLURE LIQUID POWDER  ZA usne. 

Chanel Rouge Allure Velvet Infrarose 72, 287 kn
Chanel Rouge Allure Velvet Nuance 71, 287 kn
Chanel Rouge Allure Velvet Imperial 73, 287 kn

U proljeće, na usnama cvatu obećanja. Njihovi živi tonovi oživljavaju s dva bogata mat završna rezultata. Kremasta raskošnost ROUGE ALLURE VELVET pogodna je za senzualnu paletu koja podsjeća na smirenost i uglađenost istočnoazijske antike, dok je ROUGE ALLURE LIQUID POWDER prepun današnje ultramoderne dinamike koja dolazi iz Japana i Južne Koreje.

 

Chanel Rouge Allure Liquid Bittersweet, 287 kn
Chanel Rouge Allure Liquid Electric Blossom, 287 kn

«Ruževi za usne za mene predstavljaju ženstvenosti», izjavljuje Lucia Pica. «A puder se stapa s kožom. To su sofisticirane teksture.»

NOKTI

LE VERNIS dodaje završni žig kolekciji proljeće/ljeto 2019. prožetom svjetlošću. U ovom paru lakova za nokte koji odražavaju dvojnost suvremenog doživljaja Dalekog istoka, dražesnost i skromnost sastaju se s očitim elektrošokom boja.

Chanel Le Vernis B.Mauve 646, 211 kn
Chanel Le Vernis Neon Techno Bloom 648, 211kn

Dok LE VERNIS Bleached Mauve pokazuje senzualno ružičastu bež koja podsjeća na patinu pigmenta koji je izblijedio na suncu, LE VERNIS NÉON Techno Bloom i njegova fluorescentna boja fuksije prati električne pulsacije suvremenog Tokija ili Seula. «Bilo da se radi o pažnji koja se posvećuje detaljima, o važnosti koju Japanci posvećuju drugima, ili o urbanijem doživljaju Južne Koreje, posvuda smo pronašli ljepotu,» tvrdi Lucia Pica.