Wine & Friends vinoteka u Malogoričkoj ulici u Zagrebu mjesto je gdje će svaki ljubitelj i znalac vina sigurno kad tad svratiti po bocu vina. Vinoteka koja je otvorena prošle godine svojim izborom pića, ponudom odmah se upisala na vinsku kartu grada Zagreba. Osim vina tamo ćete naći i probrana, jako fina žestoka pića.

Wine & Friends vinoteka & wine bar

Prije nekoliko dana se na istoj adresi otvorio i Wine & Friends wine bar. Radi se o zanimljivom konceptu; wine bar se otvara ujutro u osam gdje možete planirati i svoje doručke, bogate doručke i to od tramezzina s lososom, sendviča s mortadelom do domaće granole. Za sve ljubitelje Kroštulinih peciva i pekarskih proizvoda odlična je vijest da će gosti moći kušati njihove proizvode u Wine & Friends baru. No, najzanimljivija stvar kod Wine & Friends sigurno je činjenica da gosti mogu kupiti bilo koju bocu u vinoteci i ona se u wine baru otvara za 100 kuna više od njezine prodajne cijene. Što znači da možete u vrhunskom piću uživati u atmosferi i usluzi na visokoj razini, posluženo u vrhunskim čašama za 100 kuna više.

 

Ako sami ne znati od kojih vina krenuti, iz Wine & Friends su nam javili svoje preporuke; Prosecco Piccini Venetian Dress DOC rose Millesimato, Veneto, Italija (glera, pinot noir), Champagne Lanson La Black Label Brut, Francuska (chardonnay, pinot menuir, pinot noir), Puhelek Kraljica, Prigorje Bilogora, Hrvatska (kraljevina); od bijelih vina preporučuju Jakovac Mystique Chardonnay Sur Lie, Podunavlje (chardonnay), Bertoša Malvazija, Istra (Istarska Malvazija), Marie Rose IGP Pays D’OC, Languedoc-Roussillon (chardonnay), od crvenih vina ističu Marques de Riscal Reserve 2018, Rioja, Španjolska (tempranillo, graciano), Piccini Solco Toscana IGT Appasitte, Toscana, Italija (sangiovese, cabarnet sauvignon, syrah), Zlatno Brdo Cabarnet Sauvignon 2017, Baranja (cabarnet sauvignon) i Tikveš Barovo, Tikveš, Makedonija (kratošija, vranec).

Osim usluge i zanimljivog koncepta fuzije funkcioniranja vinoteke i wine bara, a sve za vrhunski doživjaj vina, prostor je elegantno uređen, posebne atmosfere. Interijer wine bara odličan je spoj minimalizma, industrial detalja i britanske “Chesterfield” estetike. Komadi namještaja podsjećaju na kultne Chesterfield sofe i fotelje što je odličan spoj udobnosti, profinjenosti i tradicionalnoga. Skoro kao da se nalazite u nekom od klubova s “gentlemen’s club” predznakom, samo bez pretencioznosti. Ako planirate posjet vinoteci, uzmite u obzir da ćete se sigurno zadržati neko vrijeme, jer malo tko će odoljeti kušanju finog pića u prostoru koji je baš po mjeri zaljubljenika u vino. Okusom i ambijentom.

Fotografije: Wine & Friends