Zagreb Classic open air istinski je doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe. A oni koji to nisu, ili im je zapravo – svejedno svaki put, bez iznimke, u prolazu, stanu i odslušaju izvedbe do kraja. Ovi nastupi su jednostavno prekrasni i stvarno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici od 21. lipnja do 1. srpnja za Zagrepčane i njihove goste izvode najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

Zagreb Classic open air

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada.

Za razliku od uobičajenih glazbenih dvorana, za ovu priliku odjenut ćete sportsku ili casual odjeću te svoje mjesto na besplatnim koncertima pronaći na travnjaku, dijeleći s ostalima doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Jer tu ste – u samom središtu grada, a opet, poneseni glazbom, tako daleko od njegove svakodnevice…

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

Fotografije: TZGZ