(WINDSOR, ENGLAND, Princess Eugenie od Yorka i Jack Brooksbank napuštaju crkvu/Getty Images)

Još jedno kraljevsko vjenčanje je iza nas, a interes za haljinama koje je princeza Eugenie od Yorka nosila na svom vjenčanju još uvijek ne prestaje. Lijepa princeza udala se za Jacka Brooksbanka 12. listopada u crkvi St. George’s u predivnoj bijeloj vjenčanici poznatog modnog dizajnera Petera Pilotta. Glavna vjenčanica koju je princeza nosila u crkvi bila je prožeta osobnim simbolima koji su se ispreplitali na korzetiranoj haljini koja je otkrivala leđa, a navodno je sama princeza inzistirala na tom jer je željela da se vide njezini ožiljci od operacije skolioze.
Fotografije kraljevskog vjenčanja princeze Eugenie od Yorka i njezinog odabranika Jacka Brooksbanka obišle su svijet, ali javlja se veliki interes za haljinom s potpisom slavnog Zac Posena koju je mladenka nosila na prijemu u dvorcu Windsor, poslije samog vjenčanja.

Zbog privatnosti cijelog događaja postoji samo jedna službena fotografija te svilene puderasto ružičaste haljine koju je Zac Posen izradio za princezu, a nadahnuta je ‘ljepotom Windsora i njegovog krajolika’.

Sam dizajner Zac Posen na svom Instagram profilu je objavio dvije fotografije haljine koja je izrađena u ateljeu u New Yorku. Američki modni dizajner rekao je da mu je bila velika čast kreirati za princezu Eugeniju kao i za kraljevsko vjenčanje te je nadodao kako princezina ‘milost, snaga i elegancija savršeno utjelovljuje filozofiju njegovog brenda’.