Ako ste ljubitelj knjiga o umjetnosti, imamo dobru vijest za vas – Muzej Solomona R. Guggenheima u New Yorku vam nudi više od 200 kataloga s izložbi koje možete besplatno downloadati.

Umjetnički naslovi potječu iz 1936. godine, čak više od 20 godina prije nego što se muzej 1959. preselio u kultni dom Franka Lloyda Wrighta te sadrže najveća imena moderne i suvremene umjetnosti kao što su Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Vasilij Kandinsky, Gustav Klimt, Egon Schiele, Edvard Munch i još mnoga druga imena. Mnogi od tih svezaka povezani su s izložbama (obje umjetničke monografije i grupni izlošci) koje se same pos ebi smatraju glavnim prekretnicama u razvoju povijesti umjetnosti 20. stoljeća.

Arhiva se može pretraživati ​​prema umjetniku, godini, mediju, stilu ili umjetničkom pokretu kojem umjetnik pripada. Materijali se mogu preuzeti u više formata, uključujući Kindle i PDF. Morat ćete se registrirati kako biste ih preuzeli, ali web stranica nudi i opciju koja omogućuje da kliknete na točku i virtualno prelistavate njihove stranice bez prijave. Arhivu potražite na ovom linku.

Foto: Tomas Eidsvold/Unsplash