Ako razmišljate što i kome pokloniti, možda vam uspijemo misli skrenuti u smjeru lokalnog dizajna.

Vjerojatno je danas najispravnije vrijeme da pokažemo podršku malim lokalnim proizvođačima, ali i galerijama koje inzistiraju na promociji njihovih proizvoda. I moramo priznati kako smo pronašli jako lijepih ideja pretražujući ponudu u ovim poklon galerijama. Ako već nisu u potpunosti posvećene domaćem dizajnu, onda ga barem zastupaju u velikoj većini, nudeći i dizajn iz cijele regije.

Croatia in a Box

Pažljivi odabiri kvalitetnih domaćih dizajnerskih prozivoda okupljeni su u ovom zanimljivom concept storeu u Rijeci. Trgovina se nalazi na adresi Grivica 6a i ima veliki izbor ideja za darove.

 

Take Me Home

Ovaj mali gift shop smješten na zagrebačkoj adresi Tomićeva 4 već je nekoliko godina nezaobilazna adresa za poklon-potragu, bez obzira na prigodu. U ponudi su originalni proizvodi domaćih dizajnera i kreativaca; autorski nakit, proizvodi za dom, kreativne igračke za djecu, a kolekcija se redovito nadopunjava sa sezonskim idejama.

Life According to KAWA

Prikazujući najbolje od lokalnih dizajnera i obrtnika, zanimljiva dubrovačka galerija KAWA nudi eklektičnu kombinaciju dizajna malih serija, veliki izbor hrvatskog craft piva, lokalno proizvedeno vino, ručno prženu kavu, zanatsku hranu i suvenire, kozmetiku, knjige, torbe, nakit, odjeću. Nalaze se u Hvarskoj ulici 4, a imaju opciju i dostave poklona na adresu.

Babushka Boutique

Poznati slovenski brend Babushka Boutique nedavno je otvorio vrata i na zagrebačkoj adresi Vlaška ulica 7. Ovu trgovinu obožavaju zbog specifično šarmantne estetike u nježnim pastelnim tonovima i vrlo pažljivo biranih proizvoda, naravno naglasak je na lokalnom dizajnu.

LINK galerija

Svi ljubitelji zanimljivog domaćeg dizajna, itekako dobro poznaju zagrebačku galeriju LINK koja se nalazi na adresi Radićeva 27. Pažljivo birana ponuda uključuje lokalne dizajnere i proizvode koje obuhvaćaju od mode pa sve do dizajna za kuću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galerija Link (@galerija_link)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galerija Link (@galerija_link)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galerija Link (@galerija_link)

MUO muzej shop

Možda nije ponekad loše i zaviriti i u muzeje u potrazi za poklonima, a MUO je jedan od onih koji tome pridaje posebnu pažnju. Nude raznovrstan izbor replika i suvenira inspiriranih predmetima iz muzejskih zbirki (stakla, keramike, slikarstva, dizajna, tekstila i mode, metala itd.), od razdoblja bidermajera, historicizma i secesije do produkcije suvremenog dizajna prema predlošcima uglednih hrvatskih umjetnika.

 

Naslovna fotografija: Life According to KAWA Dubrovnik