Nakon nedavno održane promocije o kojoj smo već pisali, upravo je predstavljena i nova XENIA DESIGN kampanja i SS24 kolekcija, sa Karlom Zelić @superbabekillah u ulozi modela. Sadrži prepoznatljive XD siluete, drapirane haljine, jedinstvene apstraktne, op art i pastozne crne printove.

Vibrantna plava, limeta i ružičasta boja naglašavaju osjećaj vitalnosti, izmjenjujući se s bezvremenskom crnom i bijelom paletom. Geometrijske linije u printovima izmjenjuju se od tankih do apstraktnih i gesturalnih poteza. Tekstura materijala naglašena je kombiniranjem mrežastih i prozirnih s mat i neprozirnim pamučnim komadima. Asimetrični sakoi, baloneri i jakne s specifičnim detaljima poput patent zatvarača prepoznatljiv su XD potpis. Modni dodaci predimenzioniranih proporcija donose XD stav za novu sezonu.

Umijeće izrade odjeće i inovativnost isprepliću se u novoj kolekciji, suvremeni dizajn obogaćen je luksuznim materijalima. Elementi večernje odjeće implementirani s u dnevne komade kako bi nastali novi oblici i kvalitete iz obično oprečnih kategorija odjeće.

Kroz inovativnu i nekonvencionalnu konstrukciju odjeće, u kombinaciji s ekskluzivnim materijalima i jedinstvenim stilom XD prenosi klasično odijevanje u novu dimenziju, u XD dimenziju. Naša misija temelji se na 37-godišnjoj tradiciji inovativnog dizajna, uključujući pritom nove tehnologije izrade i održivu i ekološki prihvatljivu proizvodnju i reciklirane tkanine.

XENIA DESIGN SS24 kolekcija dostupna je u svim XD prodajnim mjestima  i online na xd-store.com!

fotografije: Matej Jurčević @matej.jurc

make up i kosa: Iva Rukavina @ivaarukavina

model: Karla Zelić @superbabekillah