Sjećate li se televizijske obitelji Adams? Obitelj Adams (The Addams Family) je naziv za grupu likova koje je osmislio i od 1938. do 1988. crtao američki karikaturist Charles Addams.

Predstavljali su satiru na ideal američke porodice; bogatu i ekscentričnu porodicu koja uživa u morbidnim stvarima, a nema pojma da ih “normalni” svijet smatra zastrašujućima. Nakon što je 1964. poslužili kao podloga za popularni televizijski sitcom, obitelj Addams je pretvorena u medijsku franšizu koja uključuje fliper-uređaje, seriju igranih filmova te video-igara. Možda je, uz TV  seriju, najpopularniji film iz 1991. godine s Anjelicom Huston, Raulom Julijom, Christopherom Lloydom i Christinom Ricci u glavnim ulogama.

Wednesday

Nakon što smo pogledali trailer (na koji nam je pozornost skrenula Catherine Zeta-Jones na društvenim mrežama, odličan joj je Instagram, zapratite ju!) možemo reći da nas na jesen čeka nadnaravna misteriozna komedija o odrastanju koja se fokusira na Wednesday Addams i njezine srednjoškolske godine na Akademiji Nevermore. Tada ona pokušava ovladati svojim psihičkim moćima, zaustaviti monstruozni ubojiti pohod građana grada i riješiti problem nadnaravnog misterija koji je utjecao na njezinu obitelj prije 25 godina, a sve dok se pokušava uklopiti u novu sredinu i ostvariti nova prijateljstva.

Wednesday je američka horor televizijska serija koja se temelji na liku Wednesday Addams iz obitelji Addams. U produkciji televizije MGM, serija bi trebala biti premijerno prikazana na Netflixu tijekom ove jeseni. U seriji glume Jenna Ortega kao Wednesday, Catherine Zeta-Jones je Morticia Addams, Luis Guzmán je Gomez Addams, a upraviteljicu škole Larissu Weems glumi Gwendoline Christie. Christina Ricci se proslavila ulogom Wednesday Addams, a opet ćemo ju gledati kao dio Adams obitelji (samo što još ne znamo u kojoj ulozi). Kada još uz ovu impresivnu postavu glumaca dodamo režiju koji potpisuje Tim Burton, mislim da ćemo gledati savršenu seriju za ovogodišnju Noć vještica!

Fotografija: Wednesday/Netflix