Crveni ruž, cipele ili samo novčanik? Zaboravite na mini detalje u crvenoj boji, jer vrijeme je za strastvenu revoluciju!

Iako je crvena poprilično zahtjevna boja, pogotovo kada je riječ o krupnim odjevnim komadima, ne dajte se zastrašiti. Za svaku od nas postoji odgovarajuća nijansa, a i par pravila kojih se možete pridržavati.

Guliver/Getty Images

Ako ste platinasta plavuša ili brineta, ruž u crvenoj nijansi će vam odlično pristajati. Ako ste, pak, crnka ili riđokosa, opredijelite se za tamnije, mističnije nijanse. Tamno-putim djevojkama dobro stoje intenzivnije crvene, poput cinober, dok su za djevojke svijetle puti bolji izbor zagasitiji tonovi poput ciglasto crvene.

Guliver/Getty Images

 

Guliver/Getty Images

Također, crvena boja odlično ide uz neutralne i metalik tonove poput boje kože, bež ili boje zlata ili srebra. Kombinacije s kontrasnom ljubičastom, na primjer, mogu izgledati suviše agresivno, dok kombinacije s komplementarnim zelenim tonovima izbjegavajte u širokom luku. Bilo da se opredijelite za kaput, haljinu ili čizme, minimum šminke i nakita, jednostavne forme u stylingu i velika doza samopouzdanja, recept su za dobitnu kombinaciju.