Goran Pejić i Dejan Pejović znana su imena poznavateljima domaće gastro scene. Ovaj tandem koji je u opatijskom Ružmarinu zajedno radio godinama, sada je malom kvarnerskom mjestu u ponudu dodao još jedan ugostiteljski dragulj, zbog čega se Volosko nalazi sve više gastroljubaca na mapi

Trattoria Mandrać neki dan je otvorila svoja vrata i ubrzo zainteresirala sve zaljubljenike u lokalnu kulinarsku scenu. Kako i ne bi, kad iz nje stoje Goran Pejić, Liljana Zupčić kao glavna domaćica te Dejan Pejović kao glavni kuhar. Inače, Goran i Dejan radili su skupa u kultnom restoranu Ružmarin, koji ne treba puno predstavljati. Vjerujemo da je to ipak jako dobro poznato mjesto mnogih koji su kročili u Opatiju. Rijetke su osobe koje su uspjele odoljeti količini preporuka i pozitivnih recenzija koje ga prate. No osim što je Dejan bio chef restorana Ružmarin dugi niz godina, stvarao je dodatna iskustva i u raznim opatijskim hotelima, dok je Ljiljana Zupčić iskustvo stjecala u mnogim restoranima širom sjeverne Italije, gdje je živjela 36 godina. 

Trattoria Mandrać interijer Trattoria Mandrać interijer detalji 4 Trattoria Mandrać detalji 3

“Otvaranjem nove trattorije na Voloskom željeli smo se ponudom i stilom utopiti u tradiciju Voloskog, s uređenjem koje ne odskače od okolne arhitekture. Ekipa koja radi u trattoriji je željna razvoja i modernog izražaja, no s velikom dozom poštovanja tradicije. Ovakav tip lokala smo htjeli oduvijek otvoriti, mjesto gdje će se uvijek naći dobra čaša vina i dobri naresci, gdje obitelji mogu doći na ručak, i onda kad je sunce i kad je bura”, kažu nam iz Trattorije Mandrać. Dodaju da su Volosko odabrali zbog njegove odlične lokacije u kojoj je inače jako teško dobiti i otvoriti lokal, te su zbog toga posebno sretni što su upravo tu.

Trattoria Mandrać detalji 2

Ono što nude u Mandraću je prava tratorijska hrana “…juhe i salate, salame i sirevi, topla Focaccia s mortadelom, lignje i školjke, frigana riba, dobri umaći s domaćom tjesteninom, bifteci i razni deserti.”, nabrajaju, dok se rang cijena za glavna jela kreće od 86 kuna do 137 kn. “Ražnjići s kozicama i lignjama s krumpirom je 86 kn, Dalmatinska pržolica 90 kuna, dok su janjeća koljenica i hrskava hobotnica sa salsom od senfa i meda s palentom oko 120 kuna. Jela poput parmigiane i buzare od dagnji su oko 60 kuna, a pašte se kreću od 50 kuna do 120 kuna, što je cijena za domaće raviole punjene skutom, parmigianom i bosiljkom s tartufima.”

Trattoria Mandrać interijer šank Trattoria Mandrać interijer hrana

Trattoria Mandrać ima i vinsku ponudu baziranu na domaćem

Osim ukusne hrane, pazilo se i da je izbor pića baziran na lokalnom, od vina, pive, likera i rakije, do kave iz Matulja. “Cilj nam je što više koristiti domaće namirnice, od naših ljudi, kako bi strancima priuštili pravo tradicionalno gastronomsko iskustvo. Od vina nudimo malvaziju Lunika, Kolarićev sivi pinot Coletti, chardonnay Franković, vina Tomaz, Cosetto Mozaik i druga ostala vina vrhunskih domaćih vinara. Piva je riječka, i baš smo nju htjeli promovirati kao jedno jako kvalitetno lokalno pivo. Aurini likeri i rakije su u ponudi trattorije, te se odvojeno mogu kupiti i u Butigi koja se nalazi do, a nudimo i rakije od Zlatne.”

Što se tiče spomenute Butige, to je prostor do Mandraća koji su otvorili partneri Ružmarin i Aura, u želji da gostima ovog dijela Voloskog daju mogućnost kupnje tradicionalnih proizvoda, od kojih mnoge mogu probati u Mandraću, te lako i kupiti nakon kušanja.

Trattoria Mandrać eksterijer

Osim što se veselimo iznova posjetiti Trattoriju Mandrać, posebno nas oduševljava i rast ovog malog kvarnerskog romantičnog i šarmantnog mjestašca koji će uskoro postati baš nezaobilazna gastro destinacija na mapi svakog domaćeg i stranog gosta. A dotad, sretno Goranu, Dejanu i Lili, vjerujemo da ovakav tim čeka i uspješna sezona!

Pratite ih na Instagram profilu.

Fotografije: Domagoj Miletić