Jeste li za kazalište ovaj tjedan? Imamo popis hrvatskih kazališnih kuća koje su svoj kulturni program odlučile dijeliti putem online kanala.

Ovog puta nemate ispriku za neodlazak u kazalište! Na tjednoj bazi hrvatska kazališta unose novitete u svo online program koji, osim predstava, nudi i kreativne radionice pa čak i tjelovježbu.

HNK Osijek

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku nastavlja sa djelovanjem preko dostupnih medijskih kanala. Ljubitelji kazalište umjetnosti mogu pratiti predstave na programu Televizije Slavonije i Baranje (STV) u terminu emisije „Ritam grada“ u 21 sat te svaki utorak i četvrtak putem emisije „Umjetnost iz karantene“ u terminu od 10:40 sati te reprizno u 21 sat. Predstave se mogu pratiti i putem YouTube kanala, sve novosti su na službenoj stranici HNK Osijek, a raspored emitiranja predstava putem Facebook stranice.

Gradsko kazalište Požega

Gradsko kazalište Požega omogućio je pristup kulturnim sadržajima putem You Tube kanala na kojem će prikazivati predstave vlastite produkcije. Predstave možete pratiti ovdje.

GK Beli Manastir

Predstave Gradskog kazališta Beli Manastir dostupne su na YouTube kanalu .

Ansambl Lado

Na YouTube kanalu Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO možete pogledati „Neka sjaji sunce svima“ – program plesnih i glazbenih brojeva folklornih običaja Hrvata koji stoljećima žive u iseljeništvu.

Centar KNAP

Kako je program Kazališta i Centra Knap obustavljen, njihove amaterske i profesionalne predstave moguće je gledati na YouTube kanalu. Na Knapovim društvenim mrežama (Facebook, Instagram) bit će postavljene poveznice putem kojih će se moći pristupiti online sadržaju.

Dvorana Ivana Brlić – Mažuranić

Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić – Mažuranić pokrenula je projekt Brodski umjetnički kutak u sklopu kojeg svi mogu pogledati predstave nastale u produkciji Dvorane na Facebook stranici.

HNK Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  nudi prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće. Prijedlozi umjetnika mogu se čitati na službenoj stranici kazališta www.hnk.hr dok predstave možete pratiti i putem YutTube kanala. Večeras je na rasporedu baletna priča “Elizabeta Austrijska – Sisi”, a više saznajte ovdje.

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića omogućilo je online pregled predstava iz proteklih sezona koje se mogu pogledati na službenoj stranici.

GKL Split

Gradsko kazalište lutaka Split započelo je s programom “Kazalište na daljinu” odnosno online prikazivanjem odabranih predstava. Raspored i više informacija o predstavama možete pratiti na službenoj i Facebook stranici.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokrenulo je program ‘Ostani kući i kazalište uključi’ u u sklopu kojeg će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

GKL Rijeka

Gradsko kazalište lutaka Rijeka nastavlja program “U lutkarsko s kauča” putem internetskih kanala. Svaki petak u 12 sati riječki lutkari će na svojoj službenoj stranici i Facebook profilu postaviti poveznicu putem koje će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta. Saznajte više o tome ovdje.

HNK Rijeka

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka najavio je stvaranje posebnog programa za sve građane koji će biti dostupan putem YouTube kanala i društvenih mreža. Raspored je dostupan ovdje.

HNK Zadar

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru pokreće novi projekt HNK Zadar – PETKOM U 20:00 h. Svoje ponajbolje predstave emitirat će putem YouTube kanala HNK Zadar, za koje će poveznice postavljati na svojoj Facebook stranici. Na službenoj stranici zadarskog HNK dostupna je i virtualna šetnja kazališnom zgradom.

HNK Varaždin

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu emitirat će predstave putem YouTube kanala, bit će predstava starijeg i novog datuma a raspored možete pratiti na službenoj i Facebook stranici.

Teatar Tirena

Teatar Tirena pokrenuo je video serijal kreativnih zadataka i dramskih igara „Mašta je supermoć“. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljivat će se video s kreativnim kazališnim sadržajima koje djeca mogu raditi kod kuće sama ili s roditeljima.

ZKM

Zagrebačko kazalište mladih će publici omogućiti online gledanje predstava po izboru. Na svojem službenom Facebook i Instagram profilu objavljivat će poveznice putem kojih će se moći pristupiti online izdanju predstava, a službeni YouTube kanal već je i sada popunjen snimkama popularnih naslova.

HGU

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe, ali i vrhunskih glazbenika. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će otkriti dio svojih glazbenih tajni.

CeKaTe

CeKaTe Teatar je započeo je s online radionicama izrade lutaka koje se nastavljaju svaki dan u 18 sati do nastavka izvođenja predstava u CeKaTe-u. Radionice su dostupne na službenoj stranici.

Mala scena

Kazalište Mala scena svoje predstave prenosi uživo na službenoj stranici.