Na zadovoljstvo ljubitelja hrvatskih animiniranih filmova Zagreb film je našao način kako nam može olakšati boravak kod kuće i učiniti ga sadržajnijim i kvalitetnijim.

Naime, na službenom YouTube kanalu Zagreb filma  već je neko vrijeme dostupno osam animiranih filmova nastalih u njihovoj produkciji. Među njima su i klasici poput Oscarom nagrađenog “Surogata” Dušana Vukotića, jedinog filmskog ostvarenja iz Hrvatske nagrađenog ovom nagradom. Ovom lijepom nizu animiranih videozapisa dostupnih za besplatno gledanje, Zagreb film je dodao i 31 epizodu “Malih letećih medvjeda” u ukupnom trajanju od 730 minuta.

Riječ je o jednoj od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija nastaloj u koprodukciji Zagreb filma i CinéGroupea koja kombinira fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvjedići dječji su miljenici već godinama, ali do ovog serijala nikad nisu bili zamišljeni medvjedići s krilima, njihova vrsta bi se mogla opisati kao nešto između leptira i medvjeda. Ta malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju novi misterij medvjedićima i još više produbljuju dječju maštu.

Ekološke teme svake epizode omogućuju djeci da postanu svjesna važnosti zaštite okoliša, a uz to roditeljima se pruža prilika s djecom raspraviti o tim temama i ohrabriti ih na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Serija je pravi primjer tople “starinske animacije”, odnosno stvaranja i bojanja rukom i kistom. Autori, začetnici i kreatori likova i serije su Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić, a počela se proizvoditi još 1988. godine.

Sada imate ideju kako zabaviti najmlađe ukućane na kvalitetan način, a složit ćete se da i odraslima ova vijest može biti jednako zanimljiva. Jer za neke stvari naprosto nikada niste “prestari”. Gledajte crtane filmove ovdje.

 

Foto: screenshot