Vjenčanje se definitivno ubraja u jedan od najvažnijih dana u životu svake žene, a odabir adekvatne vjenčanice je ona ”slatka” muka koja nas zapravo jako veseli. Šalu na stranu, odabir odgovarajuće haljine može prouzročiti i puno stresa, pogotovo ako nikako ne možete pronaći onu koja udovoljava svim vašim željama. No, rješenje se možda krije u asortimanu domaćih dizajnera.

Na domaćem tržištu nalazi se velik broj dizajnerskih imena koji nas uvijek iznova oduševe odličnim komadima. Naravno, kada je riječ o vjenčanica, bazen je nešto suženiji, ali i dalje se može pronaći sjajan dizajn bez potrebe za stranim brendovima.

Prilikom odabira idealne vjenčanice, započnite s temeljitim istraživanjem različitih stilova i krojeva. Inspiraciju potražite u modnim časopisima, na web stranicama posvećenim vjenčanjima i platformama poput Pinteresta jer ćete na taj način dobiti jasniju sliku o tome što vam se sviđa i usmjeriti vašu potragu. Isto tako, budite svjesni financijskih ograničenja određujući budžet koji vam je u redu potrošiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Igor Djuga (@igordjuga)

Nadalje, vaša vjenčanica trebala bi odražavati vaš osobni stil i biti u skladu s temom i mjestom održavanja vjenčanja. Bilo da se radi o klasičnoj eleganciji, romantičnoj čaroliji, modernoj jednostavnosti ili boho ležernosti, vaš izbor treba biti odraz vaše osobnosti. Uz to ide i poznavanje vlastitog tijela što je ključno za odabir kroja koji će vam najbolje pristajati. A-linija pristaje gotovo svakom tipu tijela, dok krojevi poput sirene ističu obline. Prilikom isprobavanja, poželjno je i da netko od vaših najbližih bude s vama kako bi vam pomogao odabrati i suziti izbor haljina, no na kraju dana – najbitnije je kako se vi osjećate u haljini koja vam se sviđa.

Stoga, ako uskoro krećete u potragu za vjenčanicom, u nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih modela s potpisom domaćih dizajnera!

IVAN ALDUK

ENVY ROOM

IGOR DJUGA

LEILOU BY ALEX

Foto: Instagram/eNVy room, Igor Djuga, Ivan Alduk, Leilou by Alex Dojčinović