
Moramo priznati, nema ništa bolje od brzih i ukusnih recepata, a jedan od najnovijih hitova s TikToka savršeno se uklapa u tu kategoriju. Naime, “Stick-Of-Butter Chicken” krajnje je jednostavna i ukusna piletina s rižom pripremljena u – samo jednoj posudi!
Ovaj recept u tren oka spaja sočnu piletinu, aromatičnu rižu i bogate umake, a pritom zahtijeva minimalno truda i kulinarskih sposobnosti. Stoga, ako ne znate što biste za večeru, a želite uživati u slasnim zalogajima, niže donosimo recept!
Sastojci:
- 4 pileća batka ili zabatka
- 1 šalica bijele riže dugog zrna
- 1 konzerva kondenzirane francuske juhe od luka (oko 300 ml)
- 1 konzerva goveđeg temeljca (oko 300 ml)
- 1 šalica svježih gljiva / narezanih
- 1/2 šalice naribanog sira
- 1/2 šalice maslaca narezanog na komadiće
- sol i papar
@melissajorealrecipes 4 full recipe 🔍 📱 💻 Stick of Butter Chicken & Rice and Melissajorealrecipes! my first viral video on TikTok in 2020! BEST! Make it! #viralrecipe #stickofbutterrice #stickofbutterchickenandrice ♬ original sound – Melissajorealrecipes
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 °C te u velikoj posudi za pečenje ravnomjerno rasporedite sirovu rižu.
- Preko riže prelijte kondenziranu juhu od luka i goveđi temeljac pa dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili.
- Rasporedite narezane gljive po smjesi riže i juhe te zatim začinite pileće meso solju i paprom te ga položite na vrh smjese.
- Na svaki komad piletine stavite nekoliko komadića maslaca, a preostali maslac rasporedite po smjesi riže.
- Pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici sat vremena.
- Nakon sat vremena, uklonite foliju, posipajte naribani sir po vrhu i povećajte temperaturu pećnice na 200 °C.
- Pecite dodatnih 15 minuta, odnosno dok piletina ne poprimi zlatnosmeđu boju, a riža ne postane mekana.
Foto: TikTok, Pexels