Maredo Grill i Vinarija Galić sa zadovoljstvom najavljuju suradnju u organizaciji posebne vinske večere u utorak, 14. ožujka, u 20 sati. koja će se održati u Maredo Grillu, jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana.

Vinarija Galić moderna je vinarija s fokusom na proizvodnju visokokvalitetnih vina. Vinarija Galić je sa 60 hektara vlastitog vinograda i proizvodnim kapacitetom od 330.000 litara pokazala da je u Slavoniji moguće proizvoditi međunarodno priznata vina.

”Tijekom godina, pokazali smo i dokazali da je u Slavoniji postojala mogućnost proizvodnje visokokvalitetnih vina, međunarodno priznatih, koja bi mogla pokazati eleganciju i profinjenost uz zadržavanje izvornog karaktera. Naša arhiva ima mnogo naslova, ali još nismo dovoljno bogati, imamo misiju koja nije u potpunosti ostvarena, što nas navodi da izrazimo ogroman potencijal naših vinograda i pomirimo sve ono novo što nam preostaje otkriti s baštinom slavonskih okusa koja uključuje tradiciju, kulturu, poljoprivredu te umjetnički i književni identitet,” kaže Josip Galić

Chef Mario Mihelj pripremio je jelovnik od 5 sljedova jela, koji se otvara amuse boucheom od kremastog tartara od cikle na hrskavcu od riže poslužen uz pjenušac Grande Reserve Brut. Slijedi sirova marinirana jakobova kapica, granny smith jabuka, kavijar ribe poletuše i ulje od mente uz Sauvignon 2022. Macerator 2015 poslužit će se uz hrskavu polpetu od svježeg bilja, grahorica i gela od limete, dok će se Le Clos 2018 poslužiti uz pačja prsa s narančinim prahom, sotirane crne trube, kreme od borovnica i ulja od bora. Sve će zaokružiti desert od tople jabuke canele s engleskom kremom od burbon vanilije uz Graševinu kasne berbe 2019.

Ovu uzbudljivu vinsku večeru ne smijete propustiti, a rezervirati možete na +385 99 457 4000 ili mailom na info@maredogrill.com. Pridružite se Maredo Grillu i Vinariji Galić na nezaboravnoj večeri vrhunske hrane i vina.

 

Tekst i fotografije: Promo