Belmond je predstavio novu senzacionalnu coffee-table knjigu:  ‘VILLEGGIATURA: Italian summer Vacation’

Ako ste ovog ljeta ostali unutar lokalnih granica, Belmondova nova knjiga, VILLEGGIATURA: Talijanski ljetni odmor, u potpunosti će vas uroniti u luksuzni krajolik Italije i odvesti na predivno putovanje. Izdavačka kuća Assouline čije predivne knjige smo vam već predstavili, stoji i iza knjige koja “hvata suštinu la dolce vita”, istražujući znamenite hotele i talijanska odredišta koja morate posjetiti u Italiji. Od Ciprianija u Veneciji, do Splendida i Splendido Mare u Portofinu, vile San Michele u Firenci i više, Belmond je pripremio sveobuhvatan vodič kroz neka od najomiljenijih talijanskih destinacija.

Prenoseći čitatelja u toskanski krajolik, planine Ravello ili na obalu Portofina, VILLEGGIATURA je stvorena u suradnji s kustosom, predavačem i novinarom Cesareom Cunacciom, bivšim suradnikom Vogue Italia, L’Uomo Vogue i Architectural Digest Italy. Nakon što je objavio široku lepezu knjiga usredotočenih na talijansku umjetničku baštinu, Cunaccia je savršeno odgovarao projektu.

“Svatko sanja o životu La Dolce Vita: ukusna kuhinja, krajolici koji oduzimaju dah, legendarne scene i kulturno blago”, rekao je Cunaccia u izjavi. „Uranjanje u odredište u svom najčišćem obliku, način života savršeno uklopljen u Belmondova talijanska imanja, gdje je vrijeme provedeno u ležernom razumijevanju lokalnih ritmova od iznimne važnosti. Bilo da ste u stanju sanjarenja s otvorenim pogledom na talijansku rivijeru ili lutate beskrajnim valovitim brežuljcima Toskane, ovo je intrinzično talijanski koncept villeggiatura – izraz definiran kao produljeni boravak na jednom mjestu.” rekao je Cesare Cunaccio.

Knjigu možete kupiti ovdje