Jungle je britanski muzički duo poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji elektronske muzike, funka i soula. Čine ga sjajni producenti, glazbenici Tom McFarland i Josh Lloyd-Watson koji su stekli svjetsku slavu svojim zaraznim ritmovima, energičnim nastupima i nekonvencionalnim pristupom glazbi.

Njihov zvuk je prepoznatljiv po bogatoj vokalnoj harmoniji, ritmičkim bubnjevima i elektronskim elementima i baš zato je idealan za ulazak u plesni vikend.

Jungle je debitirao 2013. godine s istoimenim albumom koji je brzo privukao pažnju kritičara i publike. Pjesme poput Busy Earnin” i Time postale su hitovi, a muzički kritičari su hvalili njihov zvuk kao osvježavajuću promjenu u svijetu elektronske glazbe. Njihova kombinacija živih instrumenata i elektronskih produkcija stvorila je jedinstven i prepoznatljiv zvuk. Nastupi su im također postali poznati po energičnosti i originalnosti. Grupa često koristi plesne performanse i koreografije kao dio svojih live nastupa, što dodatno doprinosi atmosferi njihovih koncerata.

Njihova sposobnost da stvore neposrednu povezanost s publikom čini ih omiljenim izvođačem na festivalima i u koncertnim dvoranama širom svijeta. Nakon prvog albuma, Jungle je nastavio svoj uspon s izdanjima poput albuma For Ever (2018) i Loving In Stereo (2021). Njihova muzika je evoluirala, ali su zadržali svoj karakteristični zvuk i autentičnost. U kolovozu ove godine objavili su četvrti album, Volcano koji zasad nije pokazao lošu pjesmu.

Ono što Jungle izdvaja iz mase je i njihov prepoznatljiv vizualni identitet. Video spotovi i omoti za albume često su stilizirani, donoseći britanski šarm i kreativnost u svijet glazbenih vizuala. Jungle ostaje jedan od najuzbudljivijih i originalnijih izvođača na svjetskoj sceni, a njihova kombinacija zaraznih ritmova, glasova i vizualnih performansi čini ih nezaboravnim u svijetu aktualne glazbe. Uživajte u vikendu!

 

 

 

Foto: Jungle