Ako je suditi prema vremenskim prognozama, možda je upravo predstojeći vikend posljednji za uživanje uz more – bez gužvi i uz idealne temperature za istraživanje otoka biciklom. Jedna od popularnijih i laganijih bike tura je ona od Supetra do Sutivana – a gdje pritom možete dobro jesti, saznajte u nastavku.

Zahvaljujući svojoj blizini kopnu i dobroj trajektnoj povezanosti s gradom Splitom, Brač je savršen odabir za vikend odmor i “reset” od svakodnevnih obveza. A ukoliko ga niste posjetili recentnih godina, ugodno će vas iznenaditi nova gastronomska ponuda ovog otoka – pri čemu vam predstavljamo Konobu Bokuncin i Beer Garden Pub.

Konoba Bokuncin
Obala kralja Tomislava 26, Sutivan

Ovu konobu, čiji mirisi ispunjavaju sutivansku šetnicu, pokrenule su sestre Matea i Ela koje su time obogatile gastro scenu svog rodnog kraja. Uz menu koji se bazira na lokalnim i sezonskim namirnicama, pri čemu su u ponudi mesna, morska i vegetarijanska jela, zasigurno nećete pogriješiti bez obzira na odabir. 

Svakako preporučujemo posjet ovoj konobi u kasnijim popodnevnim satima kako biste polagano uranjali u romantičnu vizuru Sutivana uz čašu godimenta bračke vinarije Stina, dok uživate u finim zalogajima koji komplimentiraju vinu. Pritom svakako ističemo slasne domaće rezance s mesom raka i morskog ježa te rožatu kao dalmatinski desertni klasik.

Posebna napomena rezervirana je za focacciu od kiselog tijesta koja nas je natjerala da ponovno promislimo o povratku na prakticiranje omiljenog hobija za vrijeme lockdowna. 

Za “bokun” više informacija, posjetite njihovu Facebook stranicu, a možete ih također pratiti i na Instagramu

Beer Garden Pub
Ulica Petra Jakšića 1, Supetar

Ako se samo malo odmaknete od supetarske rive, pronaći ćete simpatičnu terasu Beer Garden Puba koja je ujedno i odlična lokacija za outdoor gledanje sportskih događanja – pogotovo u kombinaciji s nekim od burgera iz njihove ponude te ostalih comfort food klasika i snackova za grickanje dok ispijate craft pivo u ugodnoj atmosferi. 

Sugeriramo burger od divljači ili Scottish Highland govedine te batat krumpiriće – a s obzirom da nije riječ o malim porcijama, mali tip – nemojte se precjenjivati prilikom narudžbe. 

Ako ste zaintrigirani, više saznajte na njihovoj Facebook stranici ili Instagram profilu.

Foto: Konoba Bokucin / Beer Garden Pub