Iako opsežna putovanja u inozemstvo za sada još nisu dopuštena, a niti preporučljiva, Hrvatskom je ponovno moguće putovati. Propusnice su ukinute i ništa vas više ne priječi od ideje da pobjegnete van grada i odmorite na nekom lijepom mjestu u Hrvatskoj. Ujedno ćete podržati i lokalnu ekonomiju, a to je svakako dobra ideja.

Sva sreća lokacija za ugodan odmor u Hrvatskoj ima jako puno. Danas vas vodimo u srce Zagorja, u romantično Zaboky selo. Razlog zašto bi vam se ovdje moglo svidjeti jest tradicija koja je živa u svakom šarmantnom detalju dok zelenilo i smiraj okoline poprilično opuštaju. Idealno mjesto za ugodan odmor blizu Zagreba.

Priča s ovim šarmantnim agroturizmom je zapravo započela s restoranom Zaboky, jednim od najpoznatijih domaćih restorana na području grada Zaboka i okolice. Na gastronomskom i tradicijskom meniju Krapinsko-zagorske županije to je svakako ime koje već godinama oduševljava posjetitelje svojom vrhunskom ponudom , ali i zbog kulturoloških i socijalnih aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa tradicijom. Ugodan ambijent restorana kojim dominira rustikalni stil prostire se na dva kata , terasu i vinoteku. Kapacitet od oko 180 sjedećih mjesta pruža mogućnost svadbenih svečanosti, proslava, seminara, poslovnih druženja i drugih grupnih dolazaka gostiju. Kada nisu veća okupljanja u pitanju, restoran je otvoren za vikendaše i lokalnu publiku.

Na svega par kilometara od restorana nalazi se Agroturizam Zaboky selo gdje vas čekaju tri romantične tradicionalno uređene kućice; Larina, Marijina i Lojzekova hiža. Ove tri zagorske hiže nude smještaj u osam apartmana i dvije dvokrevetne sobe. Vrt je pažljivo uređen, a kućice, osim što su međusobno blizu, dovoljno su udaljene da možete uživati u privatnosti.

Jutarnje buđenje u tišini i uz cvrkut ptica te pogled koji daleko seže u zelenilo i zagorske brege, uključeni su u ponudu. Zapravo i poželjni ako vaš bijeg iz grada nosi predznak odmor u prirodi. Na imanju se nalaze tereni za nogomet i tenis, a jako je lijepo i prošetati okolicom po svježem zraku. Sve informacije potražite ovdje.

 

Foto: Agroturizam selo Zaboky