Nedavna fantastična dramska miniserija Netflixa “Shadow and Bone” natjerala je sve da žude za sljedećom sezonom. Evo što sve znamo o nastavku ove avanture

Trilogija Leigh Bardugo “Shadow and Bone” potaknula je scenarij za ovu seriju koja je vrlo brzo osvojila publiku, kao i “The Six Crows” duologija. Serija je bila apsolutni hit, s milijardnu streamanja u samo tjedan dana. Tvorac, Eric Heisserer nedavno je oduševljeno potvrdio da će se snimati i druga sezona, koju možemo očekivati krajem 2022. godine ili početkom 2023. jer se snima na različitim lokacijama.

Druga sezona nastavit će se prema knjizi “Seige and Storm”, a s obzirom na to da je prva sezona uz svojih osam epizoda bila vjerna adaptacija, može se očekivati da će se tako i nastaviti. Prva sezona prati Alinu Starkov, izrađivačicu mapa koja otkriva da ima rijetku moć prizivanja sunčeve svjetlosti, koja bi mogla spasiti bezbroj ljudi. Da bi spasila svoju zemlju, Alina će morati birati između svoje novootkrivene moći zbog koje je postala na neki način posebna, i ljubavi.

Ono što je “Shadow and Bone” u velikoj konkurenciji smjestilo pored drugih fantastičnih serija na Netflixu, poput “Umbrella Academy” i “The Witcher” koji su ispočetka imali veću bazu obožavatelja, je kvalitetna radnja, sa zanimljivim odnosima, zapletima, narodima i hijerarhijom.

No činjenica je da brojne serije koje su stigle nakon “Igre prijestolja” mnogi ljubitelji fantastike upravo s njom i uspoređuju. Ispada da ipak nisu dovoljno legendarne da bi uspjele pokupiti dio šlaga, prvenstveno zbog, nazovimo ih, kreativnih ograničenja, ali stvarnost je ta da se jako veselimo vidjeti kako će završiti saga o našoj Sun Summoner.

Foto: Netflix