Španjolac Máximo Riera po struci je medicinar, no uz to se usporedno već 30 godina bavi umjetnošću i dizajnom. Dizajner radi kao fotograf, slikar i dizajner, a objavio je i zbirku poezija.

Inspiriraju ga putovanja i iskustva koja je dobio dok je putovao Europom i Karipskim otočjem. U njegovom su radu prisutni realistični detalji te elementi ekspresionizma i pop art.
Dizajner je poznat po svojoj kolekciji Animal Chair stolica koju je posvetio zaštićenim životinjama. U impozantnoj kolekciji namještaja možemo pronaći veličanstvene fotelje inspirirane hobotnicom, slonom, moržem, nosorogom, pa čak i tron inspiriran žabom krastačom.

Prva ‘Octopus’ fotelja izrađena je 2011 godine te od tada Riera ne prestaje oduševljavati svojim realističnim i minimalističkim stolicama divljih životinja koje izazivaju divljenje.
Sve stolice se rade ručno, izrađene su od čvrstog poliuretana i metalne konstrukcije, a za izradu jedne stolice potrebno je i do 500 sati rada. Svaki pojedini komad dolazi u jedinstvenoj boji, što znači da je svaka fotelja unikatna.

‘Ovu zbirku posvećujem svim životinjama i planetu te kroz svoj rad pokušavam uhvatiti svu ljepotu ugroženih vrsta.’- izjavio je Máximo Riera