Prestižno natjecanje dizajnerskih rješenja “A’ Design Award & Competition” na koje godišnje pristignu brojne prijave iz cijeloga svijeta, ovih je dana objavilo pobjednike u čak 99 kategorija. Među pobjednicima su i vrhunski radovi domaćih autora.

U kategoriji namještaja, dekorativnih elemenata i pokućstva platinastu nagradu osvojio je mladi hrvatski brend namještaja Nunc za modularnu policu pod imenom Sfumato za 2019. godinu. Iza relativno novog hrvatskog brenda Nunc stoji Ancona Grupa iz Đakova, a proizvode oblikuju mladi dizajneri iz Hrvatske, BiH i Makedonije. Polica Sfumato su konkretno nastale u suradnji s Filterom, nagrađivanim bosansko-hercegovačkim studijom za arhitekturu i dizajn. Radi se o modularnoj samostojećoj ili pak za zid polici namijenjenoj za pohranu manjih predmeta.

Hrvatsko-talijanska modna dizajnerica Patrizia Donà osvojila je platinastu nagradu u kategoriji modnih i putnih dodataka, također za prošlu godinu. Njezin model ženske torbice “Qwerty Elemental” svidio se međunarodnom žiriju.

 

Foto: Nunc, laboratoriodona.com